Al doilea val de coronavirus? Avertismentul venit din Australia

Publicat: 09/07/2020 | 08:57
Al doilea val de coronavirus? Avertismentul venit din Australia

Se vorbește de al doilea val de coronavirus, doar că nici măcar primul, se pare, nu a trecut. Avertismentul vine din Australia, acolo unde un mare oraș s-a închis din cauza COVID-19.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ÎN LUME! PESTE UN MILLION DE OAMENI, INFECTAȚI CU NOUL CORONAVIRUS ÎN DOAR CINCI ZILE

Melbourne s-a închis total în urmă cu o zi, 8 iulie, pentru o perioadă de şase săptămâni. Asta pentru că numărul de cazuri în creştere ar putea declanşa valul doi al pandemie de coronavirus. “Deja s-a instalat panica. Oamenii sunt îngroziți să stea din nou în case. Deocamdată, toate magazinele sunt încă deschise, însă nu știu cât mai durează până se vor închide. Cert este că, timp de șase săptămâni, trebuie să ne privăm de toate lucrurile pe care le făceam dinainte de pandemie. Păcat că lumea nu a ascultat și ne-am întors iar la izolare.

Nu știu dacă se va mai crea isteria cu golirea magazinelor de hârtie igienică și mâncare, dar e multă panică. (Țin să fac o paranteză, farmaciile din Australia nu vând doar medicamente, ci sunt un fel de magazine mixte, de unde poți cumpăra cam orice, de la pâine, popcorn, până la geluri de duș sau sucuri). Pentru români, am un mesaj. Feriți-vă cât mai mult de riscul infectării cu coronavirus, respectați regulile, că nu e de glumă!”, a declarant, pentru DC News, Matthew BH, un om de afaceri din Melbourne.

Al doilea val de coronavirus? Avertismentul venit din Australia

Astfel, locuitorii din Melbourne trebuie să stea acasă, iar părăsirea locuinței se va face doar cu un scop precis, cum ar fi locul de muncă, servicii esenţiale, tratamente medicale sau şcoală. Statul a înregistrat 191 de cazuri peste noapte. (NU RATA: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. CIFRE ALARMANTE! 555 DE INFECTĂRI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE. BILANȚ: 30.175)

În România, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat nu mai puțin de 555 de infecții cu noul coronavirus.