SUBIECTE BAC 2014 ROMANA.Vezi subiectele date astazi la examen!

Publicat: 30/06/2014 | 11:41

Emotii mari pentru cei aproape 144.000 de elevi de clasa a XII-a care au inceput astazi probele scrie la BAC 2014. Elevii vor primi doua tipuri de subiecte- Romana profil Real si Tehnologic si Romana profil Uman si pedagogic.

UPDATE: 13.40:

BAC 2014 ROMANA SUBIECTE sI BAREM UMAN Subiectele la Limba Romana pentru profilul Uman La primul subiect, elevii au avut textul „Donna Alba” Gib Mihaiescu, iar la subiectul al doilea au avut de facut un text argumentativ despre importanta activitatilor de lectura pentru elevi.

La ultimul subiect pe care acestia l-au avut de rezolvat au avut de ales dintre Ion Barbu – „Riga Crypto” si „Lapona Enigel”, Nichita Stanescu si „Catre Galateea” sau „Flori de mucegai” de Tudor Arghezi si sa scrie despre tema si viziunea in operele lor. Unul dintre candidaţii la examenul de bacalaureat a precizat ca aceasta proba a fost grea pentru un elev care nu a invatat.

Analiza unui fragment din nuvela „Omul din vis” de Cezar Petrescu, un text argumentativ despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viata sanatos si un eseu despre viziunea asupra lumii într-un text poetic al lui Eminescu au fost subiectele la Limba romana de la bacalaureat, profilul real.

Varianta de subiecte extrasa luni pentru proba scris la Limba şi literatura romnă de la examenul de bacalaureat, la profilul real si filiera tehnologica, a fost cea cu numarul 4. Candidatii au avut de rezolvat trei subiecte cu mai multe cerinte, notate cu cate 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu.

BAC 2014. La primul subiect, pe un fragment din nuvela „Omul din vis” al lui Cezar Petrescu, candidatii au avut de rezolvat mai multe cerinte vizand cunostinte de vocabular, limba romana si gramatica.

Cate doua puncte au fost acordate pentru primele trei cerinte, respectiv gasirea sinonimului potrivit pentru sensul din text al cuvintelor „straniu” si „fagaduisem”, explicarea rolului cratimei an secventa „cate-o hartie” ai construirea unui enunt in care sa se foloseasca o locutiune sau expresie care sa contina substantivul „os”.
Examenul de bacalaureat continua pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului,matematica sau istorie, iar pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Bac 2014

Elevii au avut parte de un text din Cezar Petrescu la primul punct, un paragraf din „Omul din Vis”, cu 8 intrebari, „cotate” cu 2 sau 4 puncte. La punctul 3, elevii au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte tema unui text poetic studiat apartinand lui Mihai Eminescu.

Bac 2014

Multi dintre elevi au spus, la iesirea din sala de examen, ca se asteptau sa primeasca un subiect de proza la punctul 3.SUBIECTE BAC 2014 ROMANA. Prima proba scrisa din cadrul examenului de BACALAUREAT 2014 este la limba si literatura romana.

In ultimii doi ani, elevii au avut cele mai multe emotii la subiectul al III-lea al acestei probe, care consta in redactarea unui eseu pe baza unui text literar, notat cu 30 de puncte.

SUBIECTE BAC 2014: In ultimii doi ani, romanul a fost cel mai des subiect intalnit la punctul al treilea. Poezia, un alt subiect de care se tem elevii de clasa a XII-a care sustin examenul de bacalaureat, a picat in prima sesiune din 2012 (Mihai Eminescu), dar si in prima sesiune din 2013 (Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga – profil real, simbolismul – profil uman). Opera dramatica a constituit subiect in sesiunea a doua din 2013.

Citeste si

BAC 2014 – Incepe BAC-ul! Afla ce subiecte ar putea sa-ti pice la proba orala de Limba si literatura romana!

BAC – 2014 Nu e de gluma! Ai grija ce faci in timpul probelor scrise de la BAC daca nu vrei sa ai probleme!

Rezultatele vor fi date pe 7 iulie

Afisarea rezultatelor la examene se va face in data de 7 iulie, pana in ora 12.00, si, in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatii, intre orele 12:00 – 16:00. Rezultatele finale se vor face publice in data de 11 iulie. Ministerul Educatiei a publicat pe Edu.ro modele de subiecte pentru fiecare profil in parte.

L.L

Citește și...