Subiecte Limba și literatura română, BAC 2019. Ce ar putea pica în acest an

Publicat: 01/07/2019 | 08:11

Astăzi, 136.087 de candidaţi din toate promoţiile susțin proba scrisă la Limba și literatura română în cadrul examenului de bacalaureat. Deși, primesc subiectele abia în jurul orei 09:00, ei au ajuns la licee mult mai devreme și își verifică informațiile învățate pe ultima sută de metri. De asemenea, își dau cu părerea în legătură cu ceea ce ar putea pica în acest an la BAC la al treilea subiect de la română.

Citește și: Bacalaureat 2019. Când încep probele scrise din prima sesiune și când este a doua sesiune a examenului

Ce ar putea pica în acest an la BAC, proba scrisă de la Limba și literatura Română

În timp ce unii dintre absolvenții de liceu își doresc să redacteze un eseu despre vreuna dintre poeziile studiate, alții vor un roman, o nuvelă și chiar basm, considerând că le-ar fi mai ușor acesta din urmă. În galeria foto a articolului există două modele de subiecte, propuse anul acesta de oficialii de la Ministerul Educației Naționale pentru proba scrisă de la Limba și literatura română. Prima este destinată candidaților care au absolvit un profil real, iar a doua, pentru cei care au terminat un profil uman și orice candidat poate să le consulte. În plus, pe subiecte.edu.ro găsiți modele de subiecte din anii trecuți de la Limba și literatura română.

Citește și: Vremea la BAC 2019: Temperaturi toride în ziua în care se dă proba scrisă la Română. Prognoza meteo oferită de ANM

Vă reamintim că accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Citește și: Bacalaureat 2019. Ce obiecte sunt interzise în sala de examen

“Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”,a precizat Ministerul Educației Naționale într-un comunicat.

Citește și: Ajutorul pe care toți elevii l-au așteptat. Cum să iei bacul cu nota 10

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 – 4 iulie, între orele 8:00 – 16:00. Primele note de la BAC vor fi afișate pe 8 iulie până în ora 12:00 pe site-ul bacalaureat.edu.ro, dar și în centrele în care s-a susținut examenul maturității.

Citește și...