Super Bowl 2019. Cât a costat un minut de publicitate la Super Bowl

Publicat: 04/02/2019 | 17:08

Cea de-a 53-a ediție a Super Bowl-ului a fost una a superlativelor: de la recordurile sportive până la cifrele exorbitante! Finala ligii de fotbal american (NFL) a fost câștigată de New England Patriots, iar victoria obținută în acest an le-a adus sportivilor în palmares al șaselea titlu Super Bowl. În legătură cu minutul de publicitate, așa cum era de așteptat, nu a fost deloc ieftin. Gala Super Bowl 2019 a avut loc ieri, pe o arenă de 1,6 miliarde de dolari – Mercedes-Benz Stadium – din Atlanta.

Cât a costat un minut de publicitate la Super Bowl 2019

Nu mai e un secret pentru nimeni că Super Bowl este şi evenimentul cu cel mai scump minut de publicitate din lume, care a devenit cel mai urmărit program de televiziune din Statele Unite. În cadrul ediției din acest an, prețul a fost de 10 milioane de dolari. Reclamele, considerate o parte esenţială a show-ului, au fost prezentat pe cel mai mare ecran instalat vreodată pe un stadion și au fost înţesate cu vedete, iar mesajele acestora au fost sociale.

La Super Bowl – cel mai mare eveniment sportiv al anului din Statele Unite – Maroon 5 a fost cap de afiş pentru show-ul de la pauză. Din nefericire, celebra trupă nu a reușit să impresioneze publicul, iar prestația artițtilor a fost încadrată tot în categoria “cea mai”, dar “cea mai slabă din istorie”, potrivit comentariilor din mediul virtual.

Super Bowl 2019 a avut peste 100 de milioane de telespectatori, titrează presa de peste ocean. Printre ei  se numără şi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cărui echipă favorită a şi câştigat. El şi prima doamnă au găzduit, la clubul de golf Trump din Florida, o petrecere la care a fost urmărit meciul. În vârstă de 74 de ani, cântăreaţa de soul Gladys Knight a intonat imnul SUA la începutul meciului.

În clipul de mai jos, puteți urmări un top 10 ale celor mai amuzante reclame care au fost difuzate în cadrul finalei campionatului de fotbal american. Noaptea trecută, Sarah Jessica Parker, Cardi B, Seinfeld, R Alex Rodriguez, Charlie Sheen, Harrison Ford Backstreet Boys, Chance the Rapper, Jeff Bridges, Steve Carell și Lil Jon sunt doar câteva dintre vedetele care au apărut în sporturile publicitare difuzate în cadrul Super Bowl 2019.

Citește și...