Super românca Sabrina Ionescu promite să strălucească în liga stelelor din baschetul feminin

Publicat: 29/07/2020 | 14:00
Super românca Sabrina Ionescu promite să strălucească în liga stelelor din baschetul feminin

Cel mai tare campionat de baschet feminin din lume s-a reluat într-o formă inedită. După modelul jucătorilor din NBA, din cauza pandemiei care a blocat sportul în ultimele luni, echipele WNBA s-au reunit într-un singur loc, la IMG Academy din Brandenton, în izolare totală față de lumea exterioară. Printre baschetbalistele care vor face spectacol sub panourile din Florida se numără și singura jucătoare de origine română din WNBA, Sabrina Ionescu.

Dacă ești pasionat de baschet, ai aici oferta completă pentru cele mai tari campionate din lume.

Sabrina a avut emoții la început

Jucătoarea născută din părinți români a intrat în liga profesionistă nord-americană de baschet de pe prima poziție în cadrul draft-ului anual. Adică vedeta numărul 1. Asta pentru că performanțele Sabrinei din timpul evoluției la colegiu, unde a jucat pentru Oregon Ducks, depășiseră orice bornă istorică: recordul ei de 26 de meciuri în care a înregistrat triple-doubles în statistica personală este zdrobitor – niciun jucător, bărbat sau femeie, nu are în dreptul numelui său o asemenea reușită în NCAA.

În primul meci al sezonului, echipa ei, New York Liberty, a pierdut cu 71-87, în fața lui Seattle Storm, campioana din 2018, iar Sabrina a avut 12 puncte marcate, 6 recuperări și 4 pase decisive. Departe de a străluci, însă aproape de orice meci de acomodare, după o schimbare decisivă și un upgrade pe măsură.

„Cred că fanii așteaptă multe de la mine. Vor să obțin cifrele din colegiu”, a spus Ionescu, care în ultimul an petrecut alături de Ducks, a avut o medie de 17,5 puncte, 8.6 recuperări și 9,1 pase decisive pe meci. „Dar aici concurența este mult mai mare și-mi va fi mult mai greu să ajung acolo. În primul meci, Liberty a întâlnit probabil cea mai valoroasă echipă din ligă. De-asta mă voi mulțumi cu cele 12 puncte pe care le-am marcat și cele 6 recuperări reușite în fața celei mai bune echipe, în prima mea partidă din WNBA. Tot ce-mi propun de-acum încolo este să înscriu mai mult”, a adăugat tânăra în vârstă de 22 de ani.

Următorul meci al Sabrinei Ionescu va avea loc la noapte, tot la baza sportivă din Bradenton, când Liberty va juca împotriva celor de la Dallas Wings. Deschide cont la Superbet, superdistrează-te și pariază responsabil!

Formatul de desfășurare al WNBA

În sezonul cu numărul 24 din cea mai tare ligă feminină de baschet din lume, fiecare din cele 12 echipe va juca 22 de meciuri în sezonul regulat, programat să se încheie pe 12 septembrie. În play-off se vor califica primele 8 echipe. În campusul Academiei IMG din Brandenton, accesul este permis doar sportivelor, membrilor staff-urilor tehnice și administrative și unui număr limitat de angajați ai televiziunilor care transmit partidele. S-a creat ceea ce americanii numesc o „bulă”, care permite eliminarea oricărui risc de infectare în rândul jucătoarelor. Și baschetbaliștii din NBA au un astfel de ”bubble”, tot în Florida, lângă orașul Orlando, unde își vor disputa meciurile rămase nejucate din sezonul regulat. Astfel, după întreruperea cauzată de virus, sezonul NBA va redebuta pe 30 iulie.

Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER