Țara care a depășit pragul de 4 milioane de cazuri de Covid-19

Publicat: 04/09/2020 | 12:24
Țara care a depășit pragul de 4 milioane de cazuri de Covid-19

Numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus în Brazilia a depăşit pragul de 4 milioane, potrivit datelor oficiale raportate ieri.

Cea mai mare țară din America de Sud a raportat, în ultimele 24 de ore, o creștere cu 43.773 de cazuri de Covid-19 în 24 de ore.

Astfel, numărul total al cazurilor a ajuns în prezent la 4.041.638. Alte 834 de persoane au murit din cauza coronavirusului, bilanțul total al deceselor fiind de 124.614.

Singurul stat care a înregistrat mai multe decese şi cazuri de infectări cu noul coronavirus la nivel mondial este SUA.

America Latină este în prezent unul dintre focarele pandemiei de COVID-19 la nivel global.

Președintele cere redeschiderea magazinelor

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, care a fost infectat cu coronavirus, a respins impunerea de restricţii şi măsuri de protecţie din motive economice și ieri a cerut redeschiderea mai multor magazine.

În Brazilia, echipa guvernamentală care gestionează criza sanitară este condusă de un general de armată care nu are absolut nicio experienţă în politici de sănătate publică. Până în prezent, doi miniştri ai Sănătăţii şi-au dat demisia, după mai multe dispute cu Bolsonaro legate de impunerea de măsuri pentru distanţare fizică şi folosirea hidroxiclorchinei drept tratament.

„Suntem disperaţi, e o tragedie, e ca la război. Întreaga Brazilie se află, practic, sub o anestezie colectivă. Răspunsul guvernului e de genul: dacă te îmbolnăveşti şi ai ghinion, există terapie intensivă. Cam la asta se reduce, în prezent, politica noastră guvernamentală”, a declarat un medic brazilian, membru al Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase. 

NU RATA: FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN TVR. ÎNCĂ O PERSOANĂ DIN TRUST A FOST INFECTATĂ CU COVID-19

Foto: pixabay.com