Tara isi pierde oamenii! 100.000 de romance, adica 6% din populatia feminina intre 20 si 30 de ani, au devenit sotii de italieni!

Publicat: 31/08/2011 | 00:00
Oricat ar parea de incredibil, Romania ramane fara locuitori. Recensamantul care sta sa bata la usa este pe cale sa arate o realitate socanta pentru Romania.

Numarul locuitorilor a scazut dramatic in ultimii ani. Milioane de oameni pleaca peste granita pentru un trai mai bun si „uita” sa se mai intoarca. Isi iau familiile cu ei, iar bunul obicei de a trimite bani „acasa” moare, pentru ca acasa nu mai e nimeni.

Oficial, doar 2 milioane de romani cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani lucreaza in alte tari in Europa, insa neoficial cifra sare de 4 milioane. Ceea ce inseamna ca aproape jumatate din forta de munca activa a tarii lucreaza peste hotare. Criza totusi din toata lumea i-a facut pe multi sa ramana fara locuri de munca si prin tarile unde locuiesc, asa ca rata de infractionalitate in randul romanilor a crescut alarmant. In Marea Britanie, din 2.000 de tineri infractori, cu varste intre 10 si 18 ani, 63 sunt din Somalia, 48 din Romania, 41 din Jamaica…

O alta usa tinuta mereu deschisa pentru plecarea din tara este cea „matrimoniala”. 100.000 de romance, adica 6% din populatia feminina intre 20 si 30 de ani, au devenit sotii de italieni. Mai putine femei „apte” de maritis in tara inseamna mai putine familii, mai putine familii inseamna mai putini copii, iar mai putini copii inseamna mult mai putini cetateni romani peste 20 de ani.

Citeste aici un editorial care te va face sa te gandesti serios daca vrei sau nu sa pleci din tara!

Citește și...