Târgul de Paște din București începe pe 20 aprilie. Cât durează și unde va fi organiazat anul acesta

Publicat: 09/04/2019 | 14:04
Târgul de Paște din București începe pe 20 aprilie. Cât durează și unde va fi organiazat anul acesta

rimaria Capitalei, prin Creart, organizează în perioada 20 – 29 aprilie 2019, cea de-a zecea ediție a Târgului dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală – “Tradiții și Flori de Sărbători”, în Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle. Cei care aleg să vină ca să cumpere cadouri pentru cei dragi sau bunătăți tradiționale, dar și cei care nu vor achiziționa ceva nu vor plăti niciun leu pentru vizita făcută.

Evenimentul se adresează bucureștenilor care petrec Sărbătorile Pascale în Capitală, dar și turiștilor, și își propune să valorifice arta populară și tradițiile autentice, adunând producători și meșteșugari din toate colțurile țării, care folosesc tehnicile de lucru și rețelele românești moștenite din familie, transmite Primăria Capitalei, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În fiecare zi, între orele 10.00 și 21.00, vizitatorii vor putea descoperi, în cele peste 70 de căsuțe din cadrul evenimentului, obiecte meșteșugărești și produse culinare, dar și o zonă gastronomică amenajată, cu gustări calde și specialități de sezon.

În cadrul târgului, bucureștenii vor găsi sute de produse tradiționale, precum ouă încondeiate și decorate tradițional și icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, precum și accesorii și decorațiuni pentru masa de Paște, dar și cozonaci, prăjituri de casă și pască, anunță sursa citată.

Timp de zece zile, meșterii populari vor dezvălui în spațiul expozițional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstrații de prelucrare a sticlei, de prelucrare a pielii, de încondeiere, de decorare și gravare a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte și decorațiuni din pănușă sau de prelucrare a lemnului, pentru obținerea diverselor obiecte din gospodărie.

Citește și...