Teja, prima victorie pe banca moldovenilor!

Autor: Cristian P
Publicat: 29/06/2019 | 12:58
Teja, prima victorie pe banca moldovenilor!
Mihai Teja a bifat prima victorie pe banca formației Politehnica Iași în cantonamentul pe care îl susține în această perioadă în Turcia.

Trupa lui Teja a trecut la pas, scor 2-0 (0-0) de  SKA Habarovsk, echipă care a încheiat sezonul trecut al Ligii a doua ruse, eşalon care conţine 20 de grupări, pe locul 7. Carlone a deschis scorul în minutul 48, dintr-un penalty obţinut de Danale, iar Zaharia a punctat în ultimul minut, după o centrare a lui Negrea. Ieșenii au dominat copios partida având o bară prin Moldovan (min.19) dar și ocazii rarisime irosite de Cristea (min.23) și Moldovan (min.62).

În acest duel, Mihai Teja a introdus pe terne formula Rusu (min.46 Cobrea) – Gallego, Frăsinescu, Chelaru, Panţîru (min.73 Negrea) – Rus (min. 63 Teixeira), Loshaj (min. 71  Onofraş) – Danale (min.63  Pipoş), Fr. Cristea (min.58 Ismail Hadou), Carlone (min.65 I. Rusu) – S. Moldovan (min.71 Al. Zaharia).

Formația pregătită de Mihai Teja mai are programate încă trei partide de verificare în Turcia: duminică, în compania Mariupol (Ucraina), pe 2 iulie cu Vorskla Poltava (Ucraina) şi pe 4 iulie, cu FC Shkupi (Macedonia de Nord), moldovenii urmând să revină în țară pe 5 iulie.

În altă ordine de idei, Adrian Ambrosie, preşedintele executiv al Politehnicii, a anunţat că tratativele privind achiziţionarea extremei Sebastian Mailat (CFR Cluj) ar putea să se finalizeze până la finele acestei săptămâni. Ieșenii au ca variantă împrumutul gratuit pe un sezon al fotbalistului şi opţiune de cumpărare a acestuia în vara lui 2020. De asemenea, potrivit oficialilor ieșeni, continuă discuţiile cu atacantul Andrei Cristea (Universitatea Craiova) şi mijlocaşul Ovidiu Horşia (FCSB) privind venirea lor în Copou.

 

Citește și...