Temperaturi anormale, în luna mai. Informații de ultimă oră de la meteorologi

Publicat: 22/05/2020 | 14:32
Temperaturi anormale, în luna mai. Informații de ultimă oră de la meteorologi

Astăzi, în România s-a înregistrat cea mai rece zi din luna mai din istoria măsurătorilor meteo. Specialiștii anunță că vom avea parte de schimbări anormale de temperaturi în săptămânile ce urmează, iar vara se anunță a fi una dintre cele mai caniculare de până acum.

Meteorologii au emis informații de ultimă oră cu privire la starea vremii. Astăzi, în România s-a înregistrat cea mai rece zi din istoria măsurătorilor meteo.

NU RATA – ANUNȚUL METEOROLOGILOR: TEMPERATURI SCĂZUTE ȘI…

În continuare, specialiștii ne informează că ne așteaptă zile în care temperaturile vor oscila și ne vom confrunta atât cu zile caniculare, cât și cu zile în care va fi cod galben și portocaliu de ploi și vijelii, însoțite de grindină și descărcări electrice.

Cea mai rece zi din istoria măsurătorilor meteo, din luna mai

Ziua de azi a fost una destul de rece în aproape toată România, căci în unele regiuni s-au înregistrat chiar și temperaturi negative.

VEZI ȘI – ANM, ÎN ALERTĂ! TEMPERATURI DE -53 DE GRADE CELSIUS ÎN ROMÂNIA

De exemplu, în Oltenița sau Băile Herculane s-au înregistrat cele mai scăzute valori de când se fac măsurători meteo. ”O masă de aer rece a fost resimțită pe teritoriul țării noastre, și s-a combinat în jumătatea de sud a țării și cu sisteme noroase, astfel încât scăderea valorilor termice față de ziua anterioară a fost de 10 – 15 grade Celsius. Astfel s-au înregistrat chiar recorduri termice pe parcursul zilei în partea de sud a țării, iar noaptea, când cerul a fost degajat, în regiunile nord-vestice”, a declarat Alina Șerban, specialist ANM.

Citește și...