The Grand Budapest Hotel si Birdman, in fruntea listei nominalizarilor la Oscar 2015! Vezi aici lista

Publicat: 15/01/2015 | 16:44
The Grand Budapest Hotel si Birdman, in fruntea listei nominalizarilor la Oscar 2015! Vezi aici lista

Nominalizarile la premiile Oscar 2015 au fost anuntate joi, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Samuel Goldwyn Theatre din Beverly Hills.

Cel mai bun film:
„American Sniper”, de Clint Eastwood, „Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, „Boyhood”, de Richard Linklater, „The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, „The Imitation Game”, de Morten Tyldum, „Selma”, de Ava DuVernay, „The Theory of Everything”, de James Marsh, si „Whiplash”, de Damien Chazelle

Cel mai bun actor:
Steve Carell pentru rolul din „Foxcatcher”, Bradley Cooper, pentru interpretarea din „American Sniper”, Benedict Cumberbatch, pentru „The Imitation Game”, Michael Keaton, pentru „Birdman”, iar Eddie Redmayne, pentru „The Theory of Everything”.

asdz

Cea mai buna actrita:
Marion Cotillard pentru rolul din „Deux jours, une nuit”, Felicity Jones pentru „The theory of everything”, Julianne Moore pentru „Still Alice”, Rosamund Pike pentru „Gone Girl”, Reese Witherspoon pentru „Wild”.

Cea mai buna regie:
Alejandro Gonzalez Inarritu pentru regia filmului „Birdman”, Richard Linklater, pentru „Boyhood”, Bennett Miller, pentru „Foxcatcher”, Wes Anderson, pentru „The Grand Budapest Hotel”, iar Morten Tyldum, pentru „The Imitation Game”.
Cea de-a 87-a gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie, la Los Angeles.

Birdman si The Grand Budapest Hotel au fost nominalizate fiecare la cate noua categorii.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la 22 februarie.

Sursa: Mediafax