Tragedia din Beirut a avut un precedent în România. Filmul ”Explozia”, inspirat din fapte reale, va fi difuzat pe B1 TV vineri de la ora 22:00

Publicat: 06/08/2020 | 18:11
Tragedia din Beirut a avut un precedent în România. Filmul ”Explozia”, inspirat din fapte reale, va fi difuzat pe B1 TV vineri de la ora 22:00

Tragedia din Beirut a avut un precedent în România. Fimul ”Explozia”, inspirat din fapte reale, va fi difuzat pe B1 TV vineri de la ora 22:00.

B1 TV va difuza vineri seara, de la ora 22:00, filmul românesc ”Explozia” (1973), în regia lui Mircea Drăgan. Subiectul filmului este inspirat din fapte reale, un incendiu produs în anul 1970 la bordul navei ”Poseidon”, pe Dunăre, în apropiere de Galați. Ambarcațiunea transporta 4.000 de tone de azotat de amoniu.

În rolurile principale îi veți putea vedea pe unii dintre cei mai buni actori din filmografia românească: Radu Beligan, Toma Caragiu, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Florin Piersic, Dem Rădulescu, Draga Olteanu Matei. Regizor: celebrul Mircea Drăgan, autorul seriei BD și a altor filme românești de top. (CITEȘTE ȘI: FLORIN SALAM, AMENDAT DUPĂ CE A CÂNTAT LA PRIVEGHIUL LUI EMI PIAN. CHIAR MARCEL VELA A FĂCUT ANUNȚUL!)

Două explozii au zguduit Beirutul

Situația este dramatică în Beirut unde au avut loc două explozii puternice. Potrivit presei arabe, cele două explozii au avut loc în zona portului. Cele două explozii au ucis cel puţin 137 de oameni, au rănit peste 5.000, iar zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

În urma tragediei, sute de oameni au fost spitalizați în capitala libaneză, iar autoritățile cred că numărul morților este mult mai mare decât cel declarat până acum. Spitalele din oraș sunt deja supraaglomerate și nu fac față. (VEZI ȘI: FRATELE LUI FLORIN SALAM, ÎN STARE GRAVĂ CU COVID-19! A FOST INTUBAT LA „MATEI BALȘ”! MANELISTUL E DISPERAT…)

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe marți seară, pe Twitter, în urma exploziilor din Beirut.

„Condoleanțele mele profunde familiilor victimelor teribilei explozii din Beirut. Suntem alături de Liban și de poporul libenez în aceste momente grele”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.