Tragedie azi în showbiz: A MURIT chiar de ziua lui de naștere

Publicat: 24/04/2019 | 16:12
Tragedie azi în showbiz: A MURIT chiar de ziua lui de naștere

Vestea morții sale a căzut ca un trăsnet. Nimeni nu s-ar fi așteptat la o astfel de pierdere. Dar destinul se dovedește a fi nemilos, iar cei care l-au cunoscut sau au colaborat cu el sunt, astăzi, cuprinși de durere.

Cântărețul francez Dick Rivers, unul dintre ambasadorii rockului francez din anii 1960, alături de Johnny Hallyday și Eddy Mitchel, a murit miercuri, chiar în ziua în care a împlinit 74 de ani, potrivit Le Figaro.

Dick Rivers, fostul lider al grupului Les Chats Sauvages, a murit din cauza unui cancer, într-un spital din SUA, a declarat managerul acestuia, Denis Sabouret.

Pe numele real Hervé Forneri, cântărețul a fost unul dintre numele de marcă ale rock’n’roll-ului francez de la începutul anilor 1960, alături de Johnny Hallyday și Eddy Mitchell.

I-a avut ca modele pe Elvis Presley, Johnny Cash, Gene Vincent, Jerry Lee Lewis, ale căror hituri l-au ajutat să învețe engleza și apoi să cânte piese în această limbă.

În cei 55 de ani de carieră, a lansat 35 de albume. A cunoscut succesul în anii 1960 – 1970, cu hituri precum „Est-ce que tu le sais?”, o adaptare a piesei „What’d I Say” a lui Ray Charles, și „Twist à Saint-Tropez”, ambele cu Les Chats Sauvages, dar și cu „Tu n’es plus là”, „Rien que toi” și „Maman n’aime pas ma musique”, interpretate solo.

Anul trecut, Dick Rivers s-a remarcat cu un duet reușit cu Julien Doré, o reluare a hitului lui Rose Laurens „Africa”.

Citește și...