Tragedie în munții Făgăraș! Un bărbat a murit după ce a căzut în gol 400 de metri. Totul s-a întâmplat sub ochii unor turiști

Autor:
Publicat: 29/08/2020 | 21:59
Tragedie în munții Făgăraș! Un bărbat a murit după ce a căzut în gol 400 de metri. Totul s-a întâmplat sub ochii unor turiști

Un eveniment tragic a avut astăzi loc în munții Făgăraș, acolo unde un turist și-a pierdut viața. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în această seară, în munții Făgăraș, după ce a căzut de la 400 de metri înălțime.

Din cauza epidemiei și a aglomerație de pe litoralul românesc, tot mai mulți oameni preferă o excursie la munte în această perioada. Așa a ales și bărbatul care și-a pierdut viața astăzi. Acesta era din București și se afla singur pe munte, încerca să escaladeze o creastă în momentul în care s-a întâmplat accidentul.

Din păcate bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut în gol de la  400 de metri înălțime. Echipajele de urgență ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. (CITEȘTE ȘI: ÎNTÂLNIRE DE GRADUL ZERO PE MUNTE! URSUL LE-A IEȘIT ÎN CALE. CUM AU FUGĂRIT TURIȘTII FIARA VIDEO)

„Am fost anunțați prin 112 referitor la un turist… Apelanta care ne anunța a spus că l-a văzut căzând exact ca un bolovan din piatră în piatră, de pe un perete.

Colegii mei s-au deplasat la locul accidentului și era clar că a căzut foarte mult pentru că avea multiple traumatisme. Am sperat că putem să-l livrăm în viață elicopterului.

A supraviețuit până a venit elicopterul, era inconștient, dar leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat.”, a declarat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

„Un experimentat al muntelui”

Se pare că bărbatul care și-a pierdut viața nu era la prima aventură pe munte, acesta făcea des diverse drumeții. Însă de această dată a ales un traseu destul de periculos, care nu se parcurge de unul singur. (VEZI ȘI: UN TURIST GERMAN ȘI-A GĂSIT SFÂRȘITUL ÎN MUNȚII RODNEI! ACESTA A FOST UCIS DE UN FULGER, ÎN TIMPUL UNEI FURTUNI)

Șeful Salvamont Argeș a tras un semnal de alarmă și a subliniat necesitatea echipamentului corespunzător și a unui partenere în astfel de drumeții periculoase.

„Era pe un traseu de alpinism, numai că alpinismul se face împreună cu un coechipier și cu asigurări. Or, se pare că domnul era un experimentat al muntelui, mergea pe munte, dar a ales să meargă singur și s-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple.

Când l-am găsit era inconștient. Sunt foarte multe situații în care muntele este tratat cu superficialitate. Nu reușim să-i facem să înțeleagă că nu trebuie să trateze munții așa cum sunt tratați.

Nu e cazul acum! Domnul care din păcate a decedat era echipat cum trebuie. Numai că ceea ce și-a ales să facă nu era de făcut în felul acesta – fără asigurări, fără un coechipier.” , a mai spus Ion Sănduloiu