TRAGEDIE in Turcia! Peste 200 de persoane au murit in urma unei EXPLOZII produse intr-o mina!

Publicat: 14/05/2014 | 08:39
TRAGEDIE in Turcia! Peste 200 de persoane au murit in urma unei EXPLOZII produse intr-o mina!

Cel putin 200 de persoane au murit si alte cateva sute au ramas blocate in subteran in urma unei explozii produse intr-o mina de carbune din vestul Turciei, a anuntat miercuri ministrul turc al Energiei.

787 de angajati se aflau in mina din provincia Manisa in momentul producerii exploziei, iar peste 400 dintre ei raman in continuare blocati in subteran, a declarat ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, precizand ca patru mineri salvati sunt grav raniti.

Anterior, primarul orasului Manisa, Cengiz Ergun, anunta pentru postul de televiziune CNN Turk un bilant de 157 de morti si 75 de raniti.

explozie mina turcia

La randul sau, in cursul serii de marti, Directia pentru Situatii de Urgenta (AFAD) anunta un bilant provizoriu de 17 morti, 11 raniti si peste 200 de mineri blocati in mina Soma, la aproximativ 500 de kilometri de Istanbul, in provincia Manisa, iar presa locala preciza ca 580 de persoane se aflau in mina in momentul producerii exploziei.

Intr-un comunicat, compania miniera Soma Komur a apreciat ca deflagratia este „un accident tragic”. „Din pacate, unii dintre angajatii nostri si-au pierdut viata in acest accident„, se arata in comunicatul companiei. „Accidentul a avut loc, in pofida luarii tuturor măsurilor de securitate si efectuarii inspectiilor. Am reusit sa intervenim rapid„, a dat asigurari compania.

B.P

Citește și...