Tragedie înainte de parada de Ziua Națională! Un militar a murit electrocutat în Alba Iulia

Publicat: 23/11/2018 | 10:44
Tragedie înainte de parada de Ziua Națională! Un militar a murit electrocutat în Alba Iulia

Un militar a murit electrocutat în această în timp ce se afla pe un tanc în Gara Alba Iulia. Din primele informații reiese că militarul participa la descărcarea unor tancuri pentru parada de Ziua Națională a României – 1 decembrie.

UPDATE 11:25 – O echipă a fost desemnată de către comanda unității, iar aceasta urmează să verifice cauzele morții militarului care a fost electrocutat, vineri, în timp ce se afla pe un tanc în Gara Alba Iulia, a declarat Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

“Este un moment nefericit pentru noi. Din păcate, un militar în această dimineață și-a pierdut viața. Voiam să fie un moment de bucurie pentru toți românii, dar anunțăm că azi (n.r.: vineri) un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Potaissa, localitatea Turda, județul Cluj, care executa o misiune pe timpul debarcării tehnice militare în Gara Alba Iulia, tehnică ce urma să participe la ceremonia militară din 1 decembrie, și-a pierdut viața. A fost surprins în timpul manevrelor de debarcare a tehnicii de un arc electric. (…). Conducerea MApN e alături de familia militarului. Comanda unității a stabilit o echipă care să cerceteze cauzele producerii acestui tragic eveniment”, a declarat colonelul Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Știre inițială: Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, Oliver Anghel, a declarat pentru MEDIAFAX că “s-a înregistrat un eveniment nefericit la o coloană de blindate care se deplasa pentru ceremonia militară de la Alba Iulia”.

Echipele de intervenție au fost chemate imediat pentru a oferi ajutor unui militar surprins pe un tanc, în Gara Alba Iulia.

“Din primele informații a fost electrocutat. Se afla pe tehnica militară. Incidentul a avut loc în gara Alba Iulia”, a spus Oliver Anghel.

Potrivit acestuia, în ciuda manevrelor de resuscitare, viața militarului nu a mai putut fi salvată.

Citește și...