Acasă » Știri » Trei zile de sărbătoare la TVR 2, cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Trei zile de sărbătoare la TVR 2, cu ocazia zilei de 1 Decembrie

De: Cancan 29/11/2018 | 13:44

De 1 Decembrie, aniversăm Ziua Naţională a României şi Centenarul Marii Uniri iar în zilele de sărbătoare TVR 2 vine cu programe speciale şi invitaţi pe măsură.

Virgil Ianțu va fi gazdă la „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!” pentru șase vedete îndrăgite.  Ana Ularu, Narcis Răducan, Andreea Marin, Ovidiu Lipan Ţandărică, Călin Goia şi Vasile Stângă se vor întrece să răspundă întrebărilor de cultură generală pentru cauze umanitare. Comediile romantice vor face serile de iarnă mai plăcute, iar inegalabilele filme ale seriei „Brigada Diverse” vor asigura buna dispoziție. Nu vor lipsi nici filele de istorie care ne vor aminti în ziua Centenarului Marii Uniri de sacrificiile și luptele purtate de eroii acestui neam.

Vineri, 30 noiembrie, când românii sărbătoresc ziua Sfântului Andrei, ne amintim de cauzele umanitare susținute în ediţiile speciale ale concursului de cultură generală „Câștigă România!”. De la ora 13.00, în ediția documentar „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA PENTRU TOȚI!” îi vom revedea pe Arian Notrețu, băiatul de 13 ani care a demonstrat că prin muncă și curaj poți ajunge campion la înot, chiar și fără un picior, dar și pe Bianca Alexandra Spînu, tânără doctoriță în scaun cu rotile din Iaşi. Vom urmări și imagini din excursia copiilor din satele izolate de munte, care au văzut pentru pentru prima dată marea, dar şi vizita elevilor olimpici la Parlamentul European.

Startul petrecerilor se dă în emsiunea „CHEF DE VEDETE”, iar Aida Parascan îi va avea alături pe Benone Sinulescu şi Romania. Artiștii vor glumi, povesti, cânta şi găti, iar inegalabilul Benone Sinulescu își va aminti cum se aniversa ziua de 1 Decembrie la începuturile carierei sale şi va dezvălui care a fost cea mai mare realizare profesională.

De la ora 20.00 ne vom amuza de glumele lui Nea Mărin, într-o ediţie „Gala Umorului” dedicată în întregime lui Amza Pellea. Vom urmări minunate momente umoristice, sceneta „Răvaşul misterios”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, dar şi secvenţe din filmele „Nea Mărin Miliardar” şi „Mihai Viteazul”.

Sâmbătă, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, emisiunile au gata ediţiile de sărbătoare.

De la ora 10.00, invitat la MIC DEJUN CU UN CAMPION este Virgil Ianțu, gazda concursului de cultură generală „Câştigă România!”, într-un dialog antrenant cu Daniela Zeca Buzura.

„B.D. INTRĂ ÎN ACȚIUNE” de la ora 11.00. Regizat de Mircea Drăgan în 1970, primul film din seria cazurilor rezolvate de Brigada Fapte Diverse readuce pe micul ecran o distribuție „de aur”: Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Jean Constantin și Iurie Darie. În data de  2 decembrie, de la ora 13.10, la DUMINICA FILMULUI ROMÂNESC este programat „B.D. ÎN ALERTĂ”, cel de-al doilea film al seriei.

De la ora 13.30, Marina Almăşan, gazda FEMEI DE 10, BĂRBAȚI DE 10, ne invită la la Roma, la Casale della Cerosa, într-un restaurant cu specific românesc, alături de câțiva conaționali de nota 10, din cei peste 1 milion care trăiesc și muncesc în Italia. „Dialogurile emoționante, dominate de sentimentul dorului de țară, momentele muzicale, oferite de artiști români din diasporă, filmările prin locurile istorice ale Romei, toate reprezintă ingredientele unei ediții care sper să le meargă la suflet românilor de pretutindeni”, spune realizatoarea Marina Almăşan.

MEMORIALUL DURERII prezintă, de la ora 16.00, episodul CAUZA ROMÂNIEI LA CONFERINȚA DE PACE DE LA PARIS. Ideea a pornit de la expoziția organizată la Muzeul Armatei Franceze „La Est – Războiul fără sfârșit 1918 – 1923″ în care este prezentat cazul României și luptele purtate de Armata Română împotriva armatei boșevicilor lui Bela Kun. Telespectatorii vor putea vedea documentele originale ale tratatelor de pace de la Verssailles – Trianon. În film sunt invitați istoricii Pierre Lagrange, directorul științific al muzeului, Dumitru Preda, Ionel Calafeteanu, precum și Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române.

În ziua în care România sărbătorește 100 de ani de reușite, sacrificii, transformări și lupte, de la ora 20.10 „CÂŞTIGĂ ROMÂNIA!” a pregătit o ediţie specială în care vor răspunde întrebărilor lui Virgil Ianțu şase vedete: Ana Ularu și Narcis Răducan, care vor concura pentru Țara Românească, Andreea Marin și Ovidiu Lipan Ţandărică, care vor reprezenta Moldova și Călin Goia şi Vasile Stângă, reprezentanții Transilvaniei. Pentru că este 1 Decembrie, fiecare pupitru va reprezenta câte o zonă istorică, iar răspunsurile corecte vor aduce bani pentru câte o cauză umanitară din zona pe care invitaţii o reprezintă.

Nu vor lipsi nici momentele artistice care vor fi susţinute de ansamblul folcloric „Ghiocelul”, înființat în 1973,  grupul de tulnicărese „Moațele”, tinerele care au învăţat suflatul în tulnic de la Mariana Gligor, cea care e considerata un „tezaur uman viu” şi vicecampionii naționali la street dance, Trupa Squad Fam, antrenată de Claudia Zaharescu. Ediţia se va încheia cu un mesaj emoționant al trupei Voltaj, pentru cei 100 de ani pe care îi împlineşte România astăzi.

De-a lungul întregii zile, telespectatorii TVR 2 vor fi însoţi de IMNUL ROMANIEI, în interpretarea unor voci de renume: soprana Irina Baianţ, Nicolae Furdui Iancu şi Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, cel mai longeviv grup vocal din România, nascut odată cu Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Sărbătoarea continuă duminică, 2 decembrie. De la ora 15.00, într-o gală de referință „Drag de România mea!”, Paul Surugiu-Fuego a invitat români valoroși. Printre aceştia: Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român,  interpreta de muzică populară Mariana Anghel și actorul Dorel Vişan. Corul Național de Cameră MADRIGAL – MARIN CONSTANTIN, ambasadori ai României în lume, vor aduce emoție și cântece dedicate României, iar Paul Surugiu-Fuego a pregătit pentru publicul său un cântec nou, în primă audiție.

De la ora 20.10, Filmul istoric românesc – Centenarul Marii Uniri prezintă TRIUNGHIUL MORŢII (în două părți). Regizat de Sergiu Nicolaescu în 1999, pelicula reconstituie luptele purtate de armata română impotriva ocupanților germani în Primul Război Mondial în localitățile Mărăști, Mărășești și Oituz. Ecaterina Teodoroiu (Ilinca Goia) este singura femeie care participă la bătălie. În film mai apar personaje importante ca Generalul Alexandru Averescu (Sergiu Nicolaescu), Regele Ferdinand (Eusebiu Ștefănescu) și Regina Maria (Maia Morgenstern).

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
S-a făcut REMARCATĂ! Cum arată în partea de JOS rochia soției lui Simeone
S-a făcut REMARCATĂ! Cum arată în partea de JOS rochia soției lui Simeone
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Gabriela Cristea, succes în afaceri. Mama adoptivă a vedetei rupe tăcerea: „Știu că le merge foarte bine”
Gabriela Cristea, succes în afaceri. Mama adoptivă a vedetei rupe tăcerea: „Știu că le merge...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
„Să fii puternică!”. Bianca Comănici, în lacrimi! Ce a pățit tânăra? Fanii sunt îngrijorați
„Să fii puternică!”. Bianca Comănici, în lacrimi! Ce a pățit tânăra? Fanii sunt îngrijorați
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Ce se află, de fapt, în interiorul Lunii. Oamenii de știință au făcut marea dezvăluire
Ce se află, de fapt, în interiorul Lunii. Oamenii de știință au făcut marea dezvăluire
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei vedea nicio mașină
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei...
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de ziua ei de naștere
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
Gabriela Cristea a avut o copilărie de coșmar. Cum se comportau părinții ei: „Bătaia e ruptă din rai”
Gabriela Cristea a avut o copilărie de coșmar. Cum se comportau părinții ei: „Bătaia e...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...