Tren deraiat în Turcia: Cel puțin 24 morți și 73 de răniți

Autor: Anca Toma
Publicat: 08/07/2018 | 20:48
Tren deraiat în Turcia: Cel puțin 24 morți și 73 de răniți

Un tren a deraiat duminică în nord-vestul Turciei, înregistrându-se cel puțin 13 morţi şi 73 de răniţi, a relatat agenţia de presă Demiroren, citată de Reuters.

UPDATE: Bilanțul accidentului feroviar din nord-vestul Turciei a ajuns la cel puțin 24 de morți

Ministerul Afacerilor Externe de la București a transmis că monitorizează situația creată de accidentul feroviar produs în Turcia, iar până la această oră nu au fost recepționate solicitări de asistență ale românilor în legătură cu acest eveniment.

Potrivit postului BBC News, care citează presa rusă, printre victime se numără și mai mulți turiști din Rusia. Președintele Recep Tayyip Erdogan a transmis condoleanțe familiilor victimelor accidentului feroviar.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, cinci vagoane au ieşit de pe şină într-o regiune în apropiere de graniţa cu Grecia. Trenul transporta peste 300 de persoane şi se îndrepta către Istanbul. Biroul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a anunţat că şeful statului a fost informat de ministrul transporturilor şi de cel de interne despre accident.

Imagini transmise de televiziuni arată echipe de salvare îndreptându-se la locul accidentului. Canalul privat de televiziune CNN Turk a relatat că accidentul s-a produs din cauza unui pod prăbuşit.

 

Citește și...