Tricolorele merg ceas la Mondialul de handbal din Germania!

Publicat: 04/12/2017 | 07:00
Tricolorele merg ceas la Mondialul de handbal din Germania!

Naţionala feminină de handbal a României a obţinut a doua sa victorie în Grupa A a Campionatului Mondial din Germania, 31-28 (14-14) cu Slovenia. „Tricolorele” au reuşit să învingă formaţia care a produs prima surpriză a competiţiei, 24-23 cu vicecampioana olimpică Franţa, favorita grupei.

Slovenia a început foarte bine meciul şi a condus cu 5-1 şi 6-2, având în prima repriză chiar şi avantaj de cinci goluri, 11-6 şi 12-7. La 13-10 pentru slovene, România a reuşit o serie de trei goluri la rând şi a restabilit egalitatea, 13-13, rezultatul la pauză fiind şi el tot egal, 14-14.

România a dominat partea secundă, în care Slovenia nu a mai condus deloc pe tabelă. Echipa antrenată de spaniolul Ambros Martin a avut mult timp avantaj de unu-două goluri. Finalul a fost unul dramatic, după ce s-a restabilit egalitatea, 26-26. România a marcat de două ori la rând (28-26), slovenele au redus din diferenţă (28-27), dar România a mărit ecartul la trei goluri (30-27), tranşând soarta partidei, câştigată cu 31-28.

Cristina Neagu, cu 11 goluri, a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre.

Martin Ambros, antrenorul naţionalei României de handbal feminin, a  explicat ce s-a întâmplat în prima repriză, când adversarele au condus mult timp. „Am o inimă puternică. Am câştigat şi cu inima jocul. Meciul a fost dificil, ştiam că ele vor începe bine meciul, dar echipa a reacţionat bine după ce a fost condusă. Am crezut în puterile noastre şi am reuşit să ne impunem. Din nou au reuşit să înscrie multe goluri, ne-au pus mari probleme în prima repriză, au trimis mult pe spaţiul porţii, deloc în afara cadrului porţii. A trebuit să ne impunem prin valoarea jucătoarelor noastre. Nu doar Cristina Neagu a fost foarte bună, şi celelalte jucătoare au făcut un joc foarte bun. Aceasta este o echipă cu spirit, fiecare îşi ştie rolul, jucăm ca o echipă adevărată. Avem o zi de pauză. Avem timp să ne gândim la acest meci cu Spania. Acest rezultat e important, nu decisiv, tocmai de asta trebuie să o luăm meci cu meci”, a declarat Martin Ambros la Telekom Sport. 

După 29-17 cu Paraguay şi 31- 28 cu Slovenia, România ocupă primul loc în clasamentul grupei.

Astăzi va fi zi de pauză în Grupa A, iar mâine sunt programate partidele Slovenia – Angola, Franţa – Paraguay şi România – Spania. Primele patru clasate se califică în optimile de finală.

 

Cristi P. 

Citește și...