“Triunghiul Bermudelor” din Oltenia! Nimeni nu intelege fenomenele care au loc acolo! Vite disparute, urme inexplicabile si…

Publicat: 26/12/2015 | 23:32
“Triunghiul Bermudelor” din Oltenia! Nimeni nu intelege fenomenele care au loc acolo! Vite disparute, urme inexplicabile si…

Disparitii misterioase si alte fenomene inexplicabile se petrec in “Triunghiul Bermudelor din Oltenia”. In fata pesterii Polovragi, unde dainuieste un blestem, si-a gasit sfarsitul si mama Monicai Gabor!

Exista un loc plin de energie in Romania care este supranumit si “Triunghiul Bermudelor din Oltenia”. Pestera Polovragi este unul din locurile sacre ale dacilor. Aceasta reprezinta nu doar o atractie turistica, ci si un loc misterios in care diverse fenomene inexplicabile se petrec la o anumita perioada de timp.

 

pestera polovragi

Multi dintre cei care au calcat in aceasta pestera povestesc ca au simtit pe toata durata vizitei o umbra in spatele lor. De asemenea, alti turisti au murit rapusi de pietre cazute de undeva de deasupra muntelui, cum s-a intamplat si in cazul Veronicai Bulai, mama surorilor Gabor, acum doi ani si jumatate.

pestera polovragi

 

Energiile lui Zamolxis

De-a lungul timpului, diverse legende s-au tesut in jurul acestei pesteri in care se adapostea marele Zalmoxis. Conducatorul dacilor, se spune, ca avea puteri impresionante si putea sa-si schimbe infatisarea din tanar in batran ori de cate ori dorea. Tronul lui Zalmoxis se afla si astazi in Pestera Polovragi. Este locul cel mai sacru, incarcat cu diverse energii, din toata pestera.

Numerosi turisti au spus ca in momentul in care s-au apropiat de piatra pe care obisnuia sa se odihneasca zeul dacilor sunt cuprinsi de diferite sentimente sau ganduri stranii. Aceasta este o dovada ca locul poarta si in ziua de astazi energia unui personaj comparabil cu un zeu, scrie efemeride.ro.

 

pestera polovragi

Pestera Polovragi a fost redescoperita acum circa 100 de ani si are o dimensiune de peste 10 kilometrii. Speologii sunt de parere ca este mult mai lunga decat se cunoaste in prezent, dar din diverse motive ea nu a putut sa fie explorata in totalitate. De asemenea, se mai zvoneste ca aurul dacilor este ascuns undeva la capatul pesterii, din acest motiv numerosi cautatori de comori incearca prin metode propii sa-l descopere . Poate ca din acest motiv Pestera Polovragi este deschisa publicului doar partial. Pana sa se apeleze la aceste limitari au existat diversi cautatori de comori care au avut acces pana in adancurile pesterii, dar toti au avut parte de morti tragice. Se spune ca blestemul lui Zalmoxis a fost aruncat peste intreaga pestera si doar cei lacomi sunt pedepsiti fara drept de apel.

Oile au disparut, iar ciobanii au innebunit

Diverse legende arata ca unii tarani care si-au adapostit vacile si oile in pestera s-au trezit fara niciun animal, iar apoi s-au smintit. Pe langa aceste fenomene inexplicabile si alte lucruri se mai petrec in misterioasa pestera. Diverse lumini, aparute din neant, se zaresc pe coridoarele intunecate ale pesterii, dar cand cineva se apropie de ele, dispar pur si simplu.
O alta curiozitate o reprezinta “pielea de leopard” de pe pereti. Aceste formatiuni de roca se intalnesc doar in aceasta pestera.

pestera polovragi

 

O alta poveste incredibila se refera la faptul ca Zalmoxis avea mai multe pasaje secrete prin care ajungea din pestera direct la Sarmizegetusa sau chiar la cetatea dacica de deasupra muntelui. Aceste pasaje nu au fost descoperite si au ramas doar in legenda.

pestera polovragi

Cand speologii au cercetat pestera in premiera, acum circa 100 de ani, au fost uluiti sa descopere urme de picioare umane incaltate, vechi de 2.000 de ani. Este posibil ca aceste urme sa fie lasate de daci in conditiile in care temperatura din pestera este de doar 9 grade si este constanta indiferent de anotimp ? Nimeni nu poate raspunde la aceasta intrebare asa cum nu se pot lamuri nici celelalte necunoscute atunci cand vine vorba despre misteriosii nostri stramosi.

(Gabriel Niculescu)

banner