Trupul lui Marian Vlase a ajuns acasă miercuri seară! Cerul a plâns, iar câinii urlau a jale

Publicat: 07/09/2018 | 15:37

Trupul neînsuflețit al lui Marian Vlase, tânărul care a murit înecat în apele mării, a ajuns acasă miercuri seara, în Pungești. Toți locuitorii l-au așteptat, să își ia rămas bun de la el, iar la un moment dat a început o ploaie măruntă, semn că cerul a lăcrimat, iat câinii urlau a jale.

«Doamne, când a sosit nu-mi venea a crede cã Marian s-a întors de la mare între patru scânduri. Venise pe la mine înainte de a pleca în concediu si n-am avut timp sã stau de vorbã cu el. „Lasã, tanti, cã bem o cafea când mã întorc de la mare” mi-a spus el senin. Aveam clienti la magazin si nu-mi vedeam capul de treabã. I-am fãcut semn din cap aprobator si iatã-l cã acum s-a întors, iar eu nu mai pot sta de vorbã cu el. Doamne, ce bãiat era Marian! Harnic, sãritor si de bun simt», ne-a spus o apropiatã de-a tânãrului. Nu numai aceasta îl plânge, ci tot satul. Era inima bãtrânelor din sat, fiindcã mostenise de la tatãl sãu firea blândã. Le sãrea mai mereu în ajutor. Multe dintre ele spun cã vor pune poza lui Marian la calendar, ca sã nu-l uite. „Va veni multã lume, maicã, la înmormântare. O sã vedeti. O sã vinã din Slobozia, din Stejaru si din Cursesti si de peste tot. Nu vor încãpea pe ulita din sat. Tatãl si mama sa sunt foarte cunoscuti si apreciati în comunã, iar Marian era sufletul nostru. Era ca taicã-su sãritor si tot timpul avea o vorbã bunã la el”, a spus o bătrână cu ochii în lacrimi, pentru vremeanouă.ro.

Semnul care a prevestit moartea lui Marian Vlase

Înainte de tragedie, bãiatul i-ar fi spus mamei cã nu mai are slapi, pentru cã i-a luat apa. Mama sa nu a luat în seamã acel semn, i-a rãspuns drãgãstos bãiatului cã nu e nicio problemã si cã va merge descult prin nisip pânã la prima tarabã și îsi va lua altii.

Mama nu poate uita imaginea fiului sãu luat de ape. A vãzut valul care l-a înghitit pe bãiat si probabil scena aceasta urmãri toatã viata. La fel si o întâmplare de dinainte de tragedie: Marian s-a dus la mama sa si i-a spus “Mami, nu mai am slapi! Mi ia luat apa!”, “Ei, asta e, când plecãm ai sã mergi asa prin nisip pânã la prima tarabã si îti iei altii”. O fi fost un semn de care familia nu si-a dat seama. Dupã câteva ore s-a produs tragedia. Este o perioadã extrem de grea pentru pãrinti, pe care trebuie sã o depãseascã, pentru cã mai au o fatã de care trebuie sã aibã grijã. Pentru ea, trebuie sã-si revinã”, a povestit un apropiat al familiei.

Tânãrul va fi condus pe ultimul drum, sâmbãtã, 8 septembrie, în comuna Pungesti.