Tudor Chirilă descrie poza ”buclucașă”, unde Orban ține ședință cu băutură și țigări: ”Dă-le mă-n p@#$ mea de reguli și de legi …”

Publicat: 31/05/2020 | 11:45
Tudor Chirilă descrie poza ”buclucașă”, unde Orban ține ședință cu băutură și țigări: ”Dă-le mă-n p@#$ mea de reguli și de legi …”

Tudor Chirilă, cunoscutul artist care se implică și în acțiuni civice și participă la proteste, a transmis, pe pagina de socializare, cam cum se ”traduce” acea fotografie în care apar Orban și câțiva miniștri, la un păhărel și o țigărușă.

CITEȘTE ȘI: ORBAN, AMENDAT DUPĂ FOTOGRAFIA DE PE FACEBOOK: ”REGULILE TREBUIE RESPECTATE!” A PLĂTIT-O PE LOC

O fotografie cu Ludovic Orban – Liderul Dreptei Românești, Raluca Turcan și alți băieți la o masă cu alcool, fără măști, cu Orban fumând și nerespectând distanțarea socială într-o încăpere din interiorul Guvernului României. Cum s-ar putea traduce poza asta? Dă-le mă-n p@#$ mea de reguli și de legi că nu ne vede nimeni. Cam asta e esența.

Cam ce așteptări ar trebui să avem de la un popor care de treizeci de ani are asemenea „lideri politici”? De ce ar trebui să nu încerce să fenteze legile un popor cu asemenea modele? Acuma, pe bune, dacă prim ministrul României micționează relaxat pe reguli în timp ce invită zilnic populația să le respecte, cum ar trebui să privească cetățenii chestia asta? Răspunsul lui Orban e bestial și are și ceva emfază cocoșească în el: „Asta e, dacă e o poză e o poză”, a scris Tudor Chirilă.

Tudor Chirilă descrie tabloul din poza ”buclucașă” cu Orban și miniștrii

Tudor Chirilă a dat exemplul colegilor lui artiști, care coboară două etaje din sala de repetiții pentru a fuma. Indiferent că afară plouă sau e frig. ”Sala noastră de repetiție se află la etajul doi într-o clădire cu mai multe spații și colegii mei coboară ordonat să fumeze în pauze afară. Indiferent de vreme. Unii fumează ca șerpii și știu că nu le e ușor. Tot în clădire administratorul (o femeie) fumează la ea în birou că deh, e mai „smecher”. Am atras atenția și unora de la parter care nu ieșeau că „le era frig”.

Dacă suni la poliție să vină să le dea amendă ești „turnător”. Acuma o să fie mult mai simplu: lasă-ne băi nene în pace că și Orban fumează și bea la Guvern, ce vrei? Exact. Ce să mai spui? Orice prim ministru afară, mai ales în contextul ăsta, ar demisiona. Orban n-o s-o facă că el are o misiune mai mare, să salveze țara cu țigara-n gură. Ăștia sunt, fie că e Dragnea, fie că e Orban. Suntem șmecheri, țara suntem noi, o variantă „bagabonțesc” preluată de la Ludovic XIV (măcar ăla nu guverna într-o democrație).

NU RATA: ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS, TUDOR CHIRILĂ CRITICĂ SISTEMUL MEDICAL: ”FAC APEL LA TOATE SPITALELE SĂ SPUNĂ, ÎN AL DOISPREZECELEA CEAS, CARE ESTE ADEVĂRUL”

De la ăștia așteptăm noi reforma educației, depolitizarea aparatului administrativ, eficientizarea relației dintre instituțiile statului și cetățean, eliminarea mafiei din sănătate și reforma sistemului, autostrăzi, absorbție de fonduri europene, stoparea defrișărilor, etc. De la ăștia”, a continuat artistul.

Tudor Chirilă, după apariția pozei cu Orban și miniștrii fumând și bând

Tudor Chirilă face o paralelă, apoi, între actualul guvern și cel al PSD-ului. ”Poza asta vorbește despre o lipsă crasă de demnitate în raport cu sine. Respecți regulile alea pentru că se presupune că ești un model chiar pentru ăia cu care stai la masă și care dacă ieși la fumat și porți mască chiar când nu te vede nimeni s-ar putea să iasă de acolo mai respectuoși față de tine și mai motivați față de ei înșiși. Multă lume o să zică, hai mă, ce nu știai? Și dacă știam n-am voie să mă indignez?

Alții o să-i dea ce bun era PSD-ul, le răspund scurt: aceeași mizerie, aceleași personaje. Alții o să zică că fac prea mult caz: o să le zic simplu că fotografia asta pur și simplu nu trebuia să existe. Rămâne un gust amar, amar rău de tot și încă o lovitură dată oricărei speranțe către normalitate”, a încheiat Tudor Chirilă.