Tulpina de COVID-19 care circulă acum în România este una agresivă! Explicațiile profesorului Streinu-Cercel

Autor:
Publicat: 08/09/2020 | 20:07
Tulpina de COVID-19 care circulă acum în România este una agresivă! Explicațiile profesorului Streinu-Cercel

Situația în România continuă să se mențină pe o pantă negativă. Zilnic se înregistrază peste 1.000 de noi cazuri de persoane infectate, iar acest lucru se întâmplă din cauza faptului că tulpina de COVID care circulă pe teritoriul țării este una destul de agresivă.

Managerul Institutului „Matei-Balș” din București, prof.dr. Adrian Streinu Cercel a explicat cum a ajuns tulpina din România să fie așa agresivă. Se pare că totul se întâmplă din cauza faptului că la debutul pandemiei din țara noastră lucrurile nu au fost bine gestionate. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. ZECI DE ANGAJAȚI DE LA O FABRICĂ, TESTAȚI POZITIV)

„Se știe un lucru în virusologie și anume că pe măsură ce un virus intră pe un teritoriu el își crește virulența și severitatea bolii, pe măsură ce trece de la o persoană la alta. Așa s-a întâmplat și cu acest SARS-COV-2 – inițial a dat forme ușoare și medii de îmbolnăvire – am văzut cu toții, asta pe teritoriul României, când vorbeam de cazurile de import.

În momentul în care s-a pierdut această menținere sub control a cazurilor de import, pentru că a fost deschiderea granițelor, și s-a trecut la transmiterea comunitară, deja virusul a început să genereze forme severe și critice de îmbolnăvire. Așa se face că am înregistrat numărul de decese pe care l-am înregistrat și așa se face că datorită numărului relativ mare de pacienți care sunt detectați cu infecție cu SARS-COV-2, încet-încet s-a umplut la Terapie Intensivă și am ajuns la acele cifre care sunt destul de mari”, a explcat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3.

Coronavirus în România

Până astăzi, 8 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 97.033 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.838 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.590 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA 8 SEPTEMBRIE. PRECIZĂRILE MOMENTULUI + CE SE ÎNTÂMPLĂ LA ATI)

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.136 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.199. Dintre acestea, 460 sunt internate la ATI.