Turneul celor 6 Națiuni: lupta pentru trofeu se intensifică

Autor: Sabin P.
Publicat: 24/02/2020 | 08:47
Turneul celor 6 Națiuni: lupta pentru trofeu se intensifică

Bătălia pentru câștigarea Turneului celor 6 Națiuni la rugby a devenit și mai intensă și interesantă după ce Anglia a învins, ieri, Irlanda cu scorul de 24-12 și a urcat pe locul secund în clasament chiar în fața reprezentativei Trifoiului.

Pe Twickenham, naționala lui Eddie Jones a început meciul în forță și a condus la pauză cu 17-0 grație celor două eseuri reușite de Ford și Daly. Considerați favoriți înaintea confruntării de la Londra, irlandezii au ripostat la zece minute după startul reprizei secunde prin eseul lui Henshaw, dar Anglia a răspuns prompt în minutul 62, când Cowan-Dickie a culcat mingea în terenul de țintă advers. Astfel, eseul irlandezului Porter din minutul 80 nu a mai contat decât pentru stabilirea rezultatului final: 24-12 pentru selecționata Trandafirului.

Prin acest triumf, Anglia a acumulat nouă puncte, la fel ca și Irlanda, aflată pe poziția a treia în Turneul celor 6 Națiuni. Lider este Franța, care s-a impus, sâmbătă, pe terenul deținătoarei trofeului, Țara Galilor, cu 27-23. „Cocoșii galici” au trei victorii în primele trei meciuri și vor juca în următoarea etapă, programată peste două săptămâni, pe terenul Scoției, care s-a impus 17-0 în deplasare în fața Italiei. Naționala „ciulinilor” ocupă locul al cincilea, cu șase puncte, la fel ca și Țara Galilor, în timp ce Squadra Azzurra deține lingura de lemn a turneului, fără niciun punct acumulat.

Tot în runda a patra a Turneului celor 6 Națiuni, Irlanda va primi vizita Italiei, în timp ce Anglia va înfrunta Țara Galilor pe Twickenham.

Citește și...