Ultima imagine cu Tamara Buciuceanu în viață. Detaliul înfiorător neobservat de nimeni până acum

Publicat: 16/10/2019 | 09:51

Actrița Tamara Buciuceanu Botez a murit marți, 15 octombrie 2019, la spitalul Elias, acolo unde era internată de aproximativ două săptămâni. Vestea că și-a dat ultima suflare a întristat o țară întreagă, care ține doliu după marea actriță.

Deși dădea semne că starea de sănătate se ameliorează, în ultima imagine cu Tamara Buciuceanu în viață se observa un detaliu înfiorător, pe chipul ei se citea suferința, și din cauza vârstei, dar și de boala care avea să o răpună.

Ultimele imagini cu artista în viață au fost făcute în luna august a acestui an, când a primit o diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate artistică din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Înainte cu o zi să împlinească 90 de ani, Tamara Buciuceanu Botez a primit vizita secretarului de stat Alexandru Pugna şi a domnului Ioan Matei, director în cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Ce le-a cerut apropiaților pe patul de spital: ultima dorință

Tamara Buciuceanu Botez a fost internată de urgență în urmă cu două săptămâni, după ce a început să aibă mai multe simptome specifice unei afecțiuni cardiace. După ce dăsea semne de însănătoșire, Tamara Buciuceanu Botez a avut o mare rugăminte către prietenii ei: le-a cerut acestora plăcintă cu vișine! „A spus că îi este poftă de plăcintă cu vișine și că se simte deja mai bine”, au precizat surse din cadrul familiei.

Actrița se retrăsese de pe scena teatrului în urmă cu trei ani. și nu a mai ieșit din casă. (NU RATA: RODICA POPESCU-BITĂNESCU, MĂRTURISIRI DUREROASE LA AFLAREA VEȘTII MORȚII TAMAREI BUCIUCEANU-BOTEZ)

„Am zile mai bune și zile mai proaste. Sunt zile în care nu mă simt așa bine, am și eu o vârstă, am și eu problemele mele de sănătate, ca orice om. Aș vrea să ies din casă, dar nu pot pentru că e frig. Eu m-am retras din activitate ca să-mi văd liniștită de bătrânețea mea. M-a retras pentru că am obosit, nu mai pot. Vreau sa să stau și eu liniștită și să am grijă de sănătatea mea”, declara Tamara Buciuceanu Botez în urmă cu trei ani, potrivit Antena 3