ULTIMA ORĂ. A fost găsit trupul omului de afaceri care a plonjat cu maşina într-un lac din Arad. Unde era, de fapt, cadavrul

Publicat: 01/02/2018 | 12:33

Scafandrii au găsit, joi, trupul omului de afaceri care a plonjat, marţi seară, cu maşina în apele reci ale lacului Ghioroc, din Arad. În noaptea de marţi spre miercuri, echipele de salvare de la ISU au scos maşina din apă, însă şoferul nu se afla înăuntru. (VEZI AICI: VIDEO. Un om de afaceri a plonjat cu maşina într-un lac din Arad, după o ceartă cu soţia. Scafandrii au găsit autoturismul, dar...)

Scafandrii au descoperit cadavrul la aproximativ cinci metri de locul unde a fost găsită maşina, la o adâncime de 13 metri. Temperatura apei este de trei grade.

Victima se numeşte Adrian Duma Beucă, este patronul unei firme de transport din localitatea arădeană Covăsânţ şi are 42 de ani. Bărbatul ar fi avut o dispută cu soţia lui, iar marţi seară le-ar fi spus cumnatului său şi unui prieten foarte bun că vrea să se sinucidă. Cei doi l-au căutat, l-au ţinut de vorba la telefon şi aşa au constatat că bărbatul se află pe malul lacului. Când au venit aproape de el, într-un moment în care coborâse din maşină, cei doi au încercat să fugă şi să îl imobilizeze, însă bărbatul a sărit în autoturism, a dat înapoi, pe drumul din vecinătatea lacului Ghioroc, după care a accelerat în stânga spre lac. A „zburat” aproximativ 25 de metri, direct în apa rece că gheaţă şi de atunci nu a mai fost găsit.

După câteva ore de la incident, scafandrii de la ISU Arad au reuşit să ajungă la autoturism, pe fundul lacului, la aproximativ 15 metri adâncime, însă militarii au constatat că victima nu se află în vehicul. Maşina a fost găsită cu cheile în contact.

Alarma a fost dată, la 112, în jurul orei 23, de către cei doi apropiaţi ai bărbatului dispărut, care au văzut momentul în care omul de afaceri a accelerat şi a zburat cu măşină direct în apă adîncă a lacului Ghioroc. Imediat, zona a fost împânzită de pompieri, medici şi poliţişti, care au desfăşurat un perimetru impresionant pentru a interveni. (CITEŞTE AICI: De necrezut! Femeia care a murit înecată în Dunăre, înmormântată de autorităţile din Serbia fără acordul familiei sale)

Cel mai mult a contat, însă, intervenţia scafandrilor profesionişti din cadrul ISU Arad, care s-au echipat rapid şi au intrat în apă rece şi adâncă pentru a vedea dacă şoferul este sau nu acolo. După doar câteva minute de la scufundare, scafandrii au găsit maşină, care avea un geam spart. În ciuda dificultăţilor generate de adâncimea la care se afla maşina şi de faptul că apa era rece ca gheaţă, echipajul de la ISU Arad a reuşit să lege un cablu de autoturism şi, cu ajutorul unor localnici, să scoată vehiculul din lac.

Bărbatul dat dispărut ar fi recurs la acest gest, spun surse apropiate familiei, din cauza unor certuri cu soţia. De altfel, aceleaşi surse susţin că Adrian şi-ar fi premeditat gestul, iar curaj ar fi putut să îşi facă consumând alcool, dacă ţinem cont că în maşină au fost găsite mai multe sticle goale de băutură. (NU RATA, AICI: Şase persoane au fost rănite după ce au plonjat cu maşina în râul Dâmboviţa!)

ALIN TERENTE

Citește și...