ULTIMA ORA! Anuntul a fost facut in aceasta dimineata. 887 de oameni au murit

Publicat: 05/08/2014 | 08:30
ULTIMA ORA! Anuntul a fost facut in aceasta dimineata. 887 de oameni au murit

Un nou bilant facut public de Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca nu mai putin de 887 de persoane si-au pierdut viata din cauza epidemiei de febra hemoragica provocata de virusul Ebola.

Bilantul realizat de OMS anunta 1.603 cazuri inregistrate in patru tari din Africa de Vest, si anume 485 in Guineea (340 confirmate si 12 suspecte), intre care 358 mortale, 468 in Liberia (129 confirmate, 234 probabile si 105 suspecte), intre care 255 mortale, 646 in Sierra Leone (540 confirmate, 46 probabile si 60 suspecte), intre care 273 mortale, si patru in Nigeria (niciunul confirmat, 3 probabile si unul suspect), intre care unul mortal, potrivit Mediafax.

Epidemia de febra hemoragica din Africa de Vest, cauzat in mare parte de virusul Ebola, nu inceteaza sa se agraveze. Un bilant precedent al OMS anunta peste 1.300 de cazuri si 729 de morti la 27 iulie.

Ebola

Epidemia a izbucnit la inceputul anului in Guineea, dupa care s-a raspandit in Liberia, apoi in Sierra Leone.

Restrictii pentru calatorii

OMS recomanda impunerea de restrictii pentru calatorii si schimburile comerciale cu Guineea, Liberia, Sierra Leone si Nigeria in baza informatiilor disponibile in prezent privind aceasta epidemie, care incepe sa ingrijoreze restul lumii.

_____

CITESTE SI:

Cea mai nemiloasa boala este chiar teama de boli – esti ipohondru?

Marian Darta este prea slab ca sa fie operat! Imunitatea ii da mari batai de cap, are corpul plin de medicamente

_____

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate. Febra hemoragica pe care o provoaca se manifesta prin hemoragie, voma si diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsa intre 25 si 90% in cazul oamenilor si nu exista un vaccin omologat impotriva ei.

R.O.

Citește și...