Ultima oră! Răsturnare de situație în cazul Caracal. E vorba despre două colege ale Luizei

Publicat: 16/10/2019 | 09:13

Două colege și prietene ale Luizei Melencu vor fi audiate, miercuri, la Craiova, în calitate de martori. Procurorii DIICOT care lucrează la acest caz vor veni de la București pentru a lua aceste declarații. 

Potrivit Adevărul, cele două fete au primit citații să se prezinte miercuri, ora 11:00, la sediul IPJ Dolj pentru a fi audiate în dosarul Caracal. În cazul în care nu se prezintă, ele vor fi aduse la poliție cu mandat sau vor fi amendate.

Decizia procurorilor de a le audia pe fete l-a înfuriat pe bunicul fetei, care consideră că această măsură este luată mult prea târziu. „Ce ar putea spune aceşti copii după 6 luni? Fetele sunt speriate, nu înţeleg de ce sunt chemate, de ce au calitate de martori. Bătaia de joc este mult prea mare. Vor să tragă de dosar, sunt sigur de asta. Interesele sunt prea mari”, a declarat Stelian Iordache, potrivit sursei citate.

Colegele Luizei au scris pe pe Facebook că vor merge la întâlnirea cu procurorii, dar nu au încredere în ancheta care se face.„ Noi, colegii Luizei, primim citaţie şi, dacă nu ne prezentăm, ne ia cu mandat sau luăm amendă şi cei din familia lui Dincă stau bine mersi. Bravo, Politia Română!”, a scris una dintre colege.

De asemenea, la sediul DIICOT se vor prezenta și mama și bunicul fetei, care au spus că vor să fie alături de colegele tinerei.

DIICOT a cerut SUA sprijinul FBI pentru analizele privind ADN-ul Luizei Melencu

Surse judiciare au precizat, pentru mediafax.ro, că procurorii DIICOT au solicitat autorităţilor din SUA sprijinul specialiştilor FBI în realizarea analizelor ADN în privinţa Luizei. Cererea procurorilor a fost transmisă într-un timp foarte scurt de Ministerul Justiţiei. Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că şi-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susţinut, la acel moment, că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o.
Citește și...