Ultima oră! Unul dintre agresorii ginerelui lui Nicolae Ceaușescu a fost eliberat! Motivul…

Autor: I.D.
Publicat: 10/04/2018 | 22:47

Mircea Oprean, fostul ginere al soților Ceaușescu, a primit o veste neplăcută la aproape un an de când a fost bătut cu bestialitate de doi luptători de kickboxing. CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, a aflat că magistrații au luat hotărârea de a-l elibera pe unul dintre agresori, Ion Paul Sandu. Două sunt motivele care au dus la luarea acestei decizii neașteptate. Celălalt bătăuș, Viorel Alexandru Chivu, rămâne, însă, în arest la domiciliu. Vă reamintim că cei doi sportivi ar fi acționat la comanda lui Valerian Croitorescu, fostul soț al Anemonei Niculescu, ex-A.S.I.A.

(CITEȘTE ȘI: Ginerele lui Ceauşescu, măcelărit în stradă din cauza…)

Potrivit celor mai noi informații din dosarul deschis după ce fostul ginere al soților Ceaușescu a fost snopit în bătaie, inculpatului Ion Paul Sandu i-a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Toate astea după ce luptătorul de kickboxing a depus o cerere.

CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, vă prezintă motivele care au dus la hotărârea magistraților, care a fost luată recent. Primul se referă la faptul că Ion Paul Sandu are probleme de sănătate, iar al doilea, că acesta dorește să participe la un seminar în vederea obținerii licenței de arbitru internațional în cadrul WKF (World Kickboxing Federation). Evenimentul are loc la Constanța. Decizia magistraților nu e, însă, definitivă.

CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, a mai aflat că Ion Paul Sandu urmează să meargă la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, unde va fi supus unor investigații medicale. Desigur, ziua și intervalul orar vor fi stabilite concret de către organul de supraveghere, pe baza recomandărilor medicale primite de inculpat.

Ce obligații are Ion Paul Sandu, în perioada controlului judiciar

Agresorul fostului ginere al lui Ceaușescu nu are voie să părăsească Bucureștiul și nici județul Ilfov, cu excepția zilelor de 18 și 19 aprilie, când se poate deplasa la Constanța, pentru a participa la un seminar pentru obținerea diplomei de arbitru internațional în cadrul WKF (World Kickboxing Federation).

Totodată, lui Sandu îi este interzis să se apropie și să comunice direct sau indirect cu Mircea Oprean sau cu rudele sale, precum și cu martorii: Anghelache Gabriel Cornel, Baciu Florin, Dobre Alexandru, Fileru Iordan Florin, Mateescu Viorel Adrian, Micu Dan Alexandru, Nutu Nikolaos Cristian, Stan Cornelia, Andreescu Cristian Nicolae, Rogojinaru Alexandru, Cosoreanu Iulian Ilie, Asimopolos Adrian Aristide.  Ion Paul Sandu nu are voie nici să ia legătura cu suspectul Croitorescu Gheorghe Valerian sau cu inculpatul Viorel Alexandru Chivu.

În cazul în care Sandu va încălca una dintre obligațiile de mai sus, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Fostul ginere al soților Ceaușescu, bătut crunt 

Potrivit unor date din anchetă, cei doi agresori ar fi fost angajați de Valerian Croitorescu, fostul fin al lui Mircea Oprean. Violențele au avut loc pe 18 mai 2017, chiar în campusul Universității Politehnice din Capitală.

Profesorul Mircea Oprean bănuia atunci că în spatele atacului stă un alt profesor pe care l-a ajutat în carieră și căruia i-a botezat și un copil. În urma loviturilor primite, fostul ginere al soților Ceaușescu a fost internat timp de o săptămână, iar alte 10 zile a fost îngrijit acasă.

Paul Sandu și Viorel Chivu sunt cunoscuți în lumea sportului de contact. Ei sunt luptători de kickboxing și au participat la mai multe gale. În trecut, cei doi bătăuși au mai avut probleme cu legea. Atunci au fost acuzați de mai multe violențe. (VEZI ȘI: FOSTUL SOŢ AL ZOIEI, GEST TULBURĂTOR LA MORMÂNTUL ELENEI CEAUŞESCU)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...