ULTIMA ORA! Zapada in Romania, la peste 10 grade! Unde se poate petrece Craciunul in nameti! Turistii sunt incantati!

Publicat: 26/12/2015 | 18:28

Intr-un Craciun aproape lipsit de zapada, exista locuri unde omatul s-a asezat ca-n povesti. Satui de vremea de toamna intarziata, turistii au luat cu asalt localitatile montane!

Turistii care au ales ca destinatie de vacanta pensiunile din orasul montan Cavnic, situat in vecinatatea Muntilor Gutai, au profitat de zapada existenta la munte si au petrecut ultimele doua zile pentru a schia, iar copiii au beneficiat de o plimbare cu sania trasa de cai.

cavnic

„Norocul nostru si al turistilor a fost ca, in ultimele zile, pe munte a nins destul de mult, iar pe partia de schi stratul de zapada a depasit 50 de cm, asadar se poate schia in conditii foarte pe bune. in zonele unde zapada e prea putina am pus in functiune tunurile de zapada, iar cei mai curajosi, indeosebi cei care stapanesc foarte bine schiul, pot veni si seara pentru ca una din cele patru partii e dotata cu instalatie de iluminat nocturn. Turistii care nu vin dotati special pentru schi isi pot inchiria intreg echipamentul de la punctele de inchiriere aflate la baza partiilor”, a declarat, sambata, pentru AGERPRES, Oana Poenaru, administratorul unei partii de schi din Cavnic.

 

Turistii care au iesit in natura a doua zi de Craciun au avut parte de o plimbare cu sania trasa de cai. Conform ANTREC Maramures, in acest an de Craciun peste 80% din capacitatea de cazare a pensiunilor turistice a fost rezervata.
In judet s-a mai putut schia de Craciun pe partiile din statiunile Mogosa, Suior, Borsa si Izvoarele.

cavnic

O parte dintre turistii straini aflati in pensiuni vor participa, duminica, la Festivalul Datinilor si Obiceiurilor de Iarna, gazduit de municipiul Sighetu Marmatiei.
PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţa ca saptamana viitoare vremea se va raci accentuat, astfel ca valorile de temperatura vor deveni apopiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului. in unele zone ale ţarii se anunţa vant, lapoviţa, polei şi ninsori.

(Gabriel Niculescu)

Citește și...