Ultimul tip de escrocherie: metoda telefonului spart! Cum trebuie să acționezi

Autor: Cristian Blanuta
Publicat: 28/05/2018 | 16:07

După metoda accidentul, în urma căreia mulți creduli și mai slabi de îngeri au pierdut sume importante atunci când escrocii acționau ca la carte, a apărut acum o altă variantă de înșelat: metoda telefonului spart!

Cum acționează escrocii? Ei bine, stai la coadă, în tr-un magazin sau oriunde, și te trezești că cineva de lângă tine țipă de mama focului. Te întorci și afli cu stupoare că omul cu tine vorbește. Și apoi afli că i-ai spart telefonul, că l-ai împins și mobilul i-a căzut din mână. De fapt, el îl trântește de pământ, apoi are câțiva martori și dă vina pe tine, după care încearcă să cadă la învoiașă.

Firește, telefonul e spart bucăți, că escrocul face asta de mai multe ori pe zi.

E simplu, dacă nu vă pierdeți, să scăpați dintr-o astfel de escrocherie. Pentru că infractorii nu vor avea curajul să ducă acțiunea până la capăt.

Ce trebuie să faceți?

1. Nu trebuie să uitați că în fața dumneavoastră se află un infractor, nu o victimă, așa cum vrea să pară. Nu vă pierdeți cu firtea, nu-l contraziceți și încercați să scăpați de el.

2. Controlați telefonul! Veți vedea că e spart prea tare de la o simplăî căzătură. Asta pentru că a fost ”scăpat” de prea multe ori în acea zi.

3. Nu vă temeți că veți fi briscat. Escrocul vrea să ajungă la o învoială cu tine, nu vror să te bată, pentru că interesul este să obțină niște bani.

4. Escrocul se va întreba, după ce va da vina pe tine că i-a căzut telefonul și s-a spart: ”Și acum eu ce fac?” De fapt, prin asta el înaintează propunerea, așteaptă răspunsul tău. Nu te lăsa păcălit. Întreabă-l ce vrea. El nu va spune, pentru că atunci va fi dovedit că face escrocherie.

5. Cheamă poliția imediat. Chiar dacă ești înclinat să crezi că, poate, i-ai spart telefonul. Dacă e escrocherie, atunci indivizii vor lăsa planul și vor pleca. Le e teamă de poliție.  

Citește și...