Uluitor. O treime dintre piloții din Pakistan au licențe de zbor false. Autotitățile sunt disperate: „ Nici măcar nu s-au prezentat la examene”

Publicat: 25/06/2020 | 23:25
Uluitor. O treime dintre piloții din Pakistan au licențe de zbor false. Autotitățile sunt disperate: „ Nici măcar nu s-au prezentat la examene”

Investigația prăbușirii unui avion în orașul Karachi din Pakistan a fost la iveală faptul că mai bine de o treime dintre piloții acestei țări au licențe false de zbor.

În cadrul unui discurs susținut în fața Parlamentului de la Islamabad, Ghulam Sarwar Khan a declarat că 262 de piloți din Pakistan au acte false, informează CNN, citat de Gândul.ro. 

Oficialul a declarat că cei 262 de piloți „nici măcar nu au participat ei înșiși la examene”, ci au plătit pentru ca altcineva să participe la evaluări pentru ei. Mai mult, acești piloți nici nu au suficiente ore de zbor pentru a putea pilota curse comerciale.

Citește și: Nou focar de COVID-19 în România. Peste 31 de muncitori din Brăila, depistați pozitiv cu noul coronavirus

Totodată, el a mai anunțat că Pakistan International Airlines (PIA), compania aeriană de stat a Pakistanului, i-a suspendat pe piloții suspectați că ar avea licențe false.

„PIA înțelege că licențele false nu sunt doar o problemă a PIA, ci afectează întreaga industrie aeronautică pakistaneză”, a declarat Abdullah Khan, purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, care a adăugat și că unii piloți falși lucrează chiar și pentru companii aeriene străine.

Tragedia s-a produs în mai

Accidentul produs luna trecută și în urma lui au murit 97 de oameni. Ministrul Aviației nu a dat detalii despre licențele de zbor ale celor doi piloți ai aeronavei prăbușite în mai.

Recent, Khan a declarat că piloții aeronavei prăbușite la Karachi discutau despre pandemia de COVID-19 în momentul prăbușirii aeronavei.

Aeronava, de tip Airbus A320, aparținând Pakistan International Airlines, s-a prăbușit pe 22 mai la Karachi. Toți oamenii aflați la bord, cu excepția a două persoane, au murit în urma accidentului.

Nu rata: Accident aviatic în urmă cu puțin timp. Un avion de pasageri s-a prăbușit într-o zonă rezidențială

Ministrul a mai spus că aeronava era „100% aptă de zbor” și nu au existat defecțiuni de ordin tehnic, dar a explicat că piloții nu ar fi fost „concentrați” din cauza pandemiei de COVID-19.

În ultimul deceniu, Pakistanul a înregistrat o serie de accidente aviatice de proporții. În 2010, un avion al companiei aeriene Airblue s-a prăbușit în apropierea capitalei Islamabad. Toate cele 152 de persoane aflate la bordul avionului au murit, acesta fiind accidentul aviatic cu cele mai multe victime din istoria Pakistanului.