Un atacator a deschis focul într-o sinagogă din Statele Unite

Publicat: 27/10/2018 | 18:40

Un atacator a deschis sâmbătă focul într-o sinagogă din orașul Pittsburgh din statul american Pennsylvania, rănind mai multe persoane, conform primelor informații primite de la polițiști, relatează BBC. Serviciile de urgență au fost chemate la sinagoga din cartierul Squirrel Hil în jurul orei locale 10.00 (17.00, ora României). Incidentul a avut loc în timpul unei slujbe.

Conform primelor informații primite din partea autorităților, există mai multe victime.

Sunt mai multe victime, este imperativ ca oamenii să rămână în case și să se adăpostească”, a declarat Jason Lando, purtătorul de cuvânt al poliției locale.

Departamentul de Securitate Publică din Pittsburgh a transmis printr-un mesaj pe Twitter că a fost raportat un „atacator activ” și a sugerat locuitorilor să evite zona. Mai mulți martori au transmis că atacatorul s-a predat și se află în acest moment în custodia poliției, conform CNN.

Președintele american Donald Trump a postat un mesaj pe Twitter prin care a transmis că urmărește evenimentele din Pittsburgh.

Urmăresc desfășurarea evenimentelor din Pittsburgh, Pennsylvania. Autoritățile sunt la fața locului. Locuitorii din zona Squirrel Hill ar trebui să rămână la adăpost. Se pare că sunt mai multe victime”, a transmis Trump.