Un avion american de vânătoare s-a prăbușit în largul coastelor insulei japoneze Okinawa

Publicat: 12/11/2018 | 11:06
Un avion american de vânătoare s-a prăbușit în largul coastelor insulei japoneze Okinawa

Un avion de vânătoare de tip F/A-18 Hornet al Forțelor navale americane s-a prăbușit în mare, la sud de insula japoneză Okinawa, piloții reușind să se catapulteze și sunt în stare bună, potrivit autorităților militare SUA, informează site-ul postului BBC News.

Avionul efectua o operațiune de rutină în momentul în care „a suferit o defecțiune mecanică” în urma căreia cei doi membri ai echipajului au fost nevoiți să se catapulteze. Piloții au fost recuperați din mare și sunt în stare bună, fiind sub supravegherea medicilor la bordul portavionului USS Ranger, se arată într-un comunicat al Flotei a 7-a a SUA. (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!) 

Acesta este al doilea incident în mai puțin de o lună în care sunt implicate aeronave de la bordul portavionului USS Ranger. La mijlocul lunii octombrie, un elicopter MH-60 Seahawk s-a prăbușit pe puntea de zbor a portavionului, rănind 12 persoane.

Un avion Lion Air a lovit un stâlp de electricitate

Un Boeing 737-900 al companiei aeriene Lion Air a fost implicat într-un incident pe aeroportul Fatmawati, oraş situat pe coasta de sud-vest a insulei Sumatra din Indonezia. Piloții aflați la manșa avionului au lovit un stâlp de electricitate înainte să ajungă pe pistă, iar pasagerii s-au panicat când au auzit bubuitura. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Incidentul în care a fost implicat un avion Lion Air i-a făcut pe mulți să se gândească la tragedia aviatică petrecută în urmă cu mai bine de o săptămână, când o altă aeronavă a companiei aeriene s-a prăbușit în Marea Java, iar 189 de oameni și-au pierdut viața.

Citește și: Breaking news. Cutia neagră a confirmat: cauza prăbușirii avionului Lion Air din Indonezia

Incidentul neplăcut s-a întâmplat ieri seară, după ce un Boeing 737-900 plin cu pasageri a lovit cu aripa stângă unul dintre stâlpii de electricitate de pe aeroportul Fatmawati din Indonezia. Scenele care au urmat după impact au fost filmate, iar călătorii au fost nevoiți să se întoarcă înapoi în aeroport. Ei au fost îmbarcați într-o altă aeronavă după patru ore de la incident, potrivit Daily Mail. Poți vedea înregistrarea devenită virală AICI.

Citește și...