Un bărbat din Iași și-a înscenat un jaf de frica soţiei, după ce a pierdut banii la păcănele! A fost dat de gol de camerele de supraveghere

Publicat: 14/03/2019 | 15:19

Un bărbat de 34 de ani, din Iaşi, a fost filmat de camerele de supraveghere, în timp ce îşi înscena propria tâlhărie. Ieșeanul a recurs la un asemenea gest de frica soției, după ce a pierdut tot salariul, de 1.100 lei, la păcănele.

Bărbatul şi-a anunţat soţia să sune la poliţie, să spună că a fost atacat în scara blocului şi că i s-au furat banii, însă a uitat un lucru, faptul că există camere de supraveghere. În imaginile surprinse se vede cum bărbatul se aşază de bunăvoie pe jos, cu lucrurile personale împrăştiate în jurul său şi „pozează” în victimă.

Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi a declarat pentru Agerpres că în noaptea de 8 spre 9 martie o femeie a sunat la serviciul 112 pentru a anunţa că soţul său a fost tâlhărit în scara blocului de o persoană necunoscută, care i-a furat 1.100 de lei.

În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat o ambulanţă şi o echipă de poliţişti. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. Din cercetările efectuate ulterior, s-a constatat că bărbatul de 34 de ani ar fi determinat-o pe soţia sa să sesizeze instituţiile competente cu privire la faptul că, în timp ce el s-ar fi aflat în scara blocului, ar fi fost victima unei infracţiuni de tâlhărie calificată. În timpul audierilor, bărbatul a susţinut faptul că ar fi fost victima infracţiunii. Totodată, s-a constatat că aspectele relatate de bărbat nu sunt reale, iar acesta şi-ar fi înscenat furtul şi actele de violenţă„, a declarat ag. Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Poliţiştii chemaţi de urgenţă au descoperit că tâlharia a fost în realitate o înscenare şi i-au deschis “victimei” un dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Citește și...