Un bolnav asimptomatic a fost găsit mort în propria locuință! Bărbatul refuzase internarea

Autor:
Publicat: 15/07/2020 | 16:59
Un bolnav asimptomatic a fost găsit mort în propria locuință! Bărbatul refuzase internarea

Crește numărul de decese în rândul persoanelor depistate cu noul coronavirus, asimptomatice, care refuză internarea. După ce zilele trecute au fost înregistrate câteva astfel de decese, marți seara a mai fost descoperit un alt caz asemănător. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani, din Galaţi.

Acesta a refuzat să se interneze deși a fost informat că a fost infectat cu virusul Covid-19. A fost găsit în stop cardio-respirator la domiciliu, după ce a sunat la 112 să spună că nu poate respira. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS 15 IULIE. 641 NOI INFECTĂRI PE TERITORIUL ROMÂNIEI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

În data de 12 iulie, bărbatul s-a prezentat la spital, cu simptome de coronavirus şi i-a fost prelevat test. Acesta a refuzat să rămână internat pentru a aştepta rezultatul, spunând că se va izola la domiciliu. După ce rezultatele au fost gata, el a fost anunţat de DSP Galați că testul a ieşit pozitiv și i-a fost sugerat să se interneze, însă a refuzat, potrivit News.ro.

A fost găsit în stop cardio-respirator

După mai multe zile petrecute acasă, fără tratament, marți noapte, bărbatul a sunat la 112, cu probleme de respiraţie și a cerut ajutorul. Din păcate în momentul în care medicii au ajuns la locuința acestuia, l-au găsit în stop cardio-respirator care nu a putut fi resuscitat. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA. APROAPE JUMĂTATE DIN CAZURILE DIN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ AU FOST ÎNREGISTRATE ÎN CAPITALĂ ȘI ALTE 4 JUDEȚE)

„În cursul nopţii precedente echipajele de terapie intensivă SMURD Galaţi au intervenit la un pacient care era externat la domiciliu la cerere, după ce se prezentase Ia UPU în data de 12 iulie, cu tuse seacă, fatigabilitate, simptome apărute în ultimele 10 zile.

La apelul care l-a făcut noaptea trecută la dispecerat, era clar că era în disfuncţie respiratorie foarte gravă, echipajul medical l-a găsit în stop cardio-respirator. Nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decedat. El pe 12 iulie a refuzat internarea. Nu era febril, avea 35,6 temperatură corporală”, a declarat Angel Trifan, coordonator SMURD Galaţi.