Un cetățean olandez, dat în urmărire internațională pentru tentativă de omor, prins de polițiștii români în Ilfov

Publicat: 07/08/2020 | 13:41
Un cetățean olandez, dat în urmărire internațională pentru tentativă de omor, prins de polițiștii români în Ilfov

Ieri, 6 august, polițiștii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale au depistat în orașul Voluntari, județ Ilfov, un cetățean olandez, în vârstă de 28 de ani, urmărit internațional, la solicitarea autorităților olandeze, pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor și amenințare.

Acesta a fost depistat în urma cooperării prin rețeaua ENFAST dintre Poliția Română și autoritățile olandeze.

Ce infracțiune a comis olandezul

În fapt, persoana în cauză ar fi lovit victima cu un ciocan la nivelul capului, spunându-i în același timp „o să te omor”. Victima a rămas în viața cu mult noroc, datorită zonei în care a fost lovită și anume puțin deasupra tâmplei.

Persoana urmărită a fost prezentată Curții de Apel București, care a dispus arestarea provizorie în vederea predării pentru 15 zile.

(CITEȘTE ȘI: Coronavirus România, 7 august. Cel mai mare număr de noi cazuri și cel mai mare număr de decese. 1.378 de cazuri noi și 50 de morți)

Tentativă de omor în Capitală

Zilele trecute, un bărbat de 53 de ani a încercat să își ucidă soția prin înjunghiere, apoia încercat să se omoare împreună cu ea în apartamentul în care locuiau. El a dat foc luinței, vecinii sunând, alertați de fum, la 112.

Bărbatul a fost găsit conștient, însă plin de sânge în zona abdomenului. De asemenea, el a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni.

„Astăzi, prin apel 112 a fost sesizat un incendiu, la un apartament situat în sectorul 5.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 24, precum și pompieri din cadrul ISUBIF.

În locuință a fost găsit un bărbat, iar pe holul imobilului o femeie, ce prezentau anumite leziuni.

Au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.”, transmite Poliția Capitalei.

(CITEȘTE ȘI: Uluitor! O tânără de 30 de ani a născut și și-a abandonat bebelușul în toaleta unei benzinării)