Un copil de 11 ani din Neamţ riscă să aibă aceeaşi soartă ca și Călin Farcaş

Autor: Anca Toma
Publicat: 07/07/2018 | 17:25
Un copil de 11 ani din Neamţ riscă să aibă aceeaşi soartă ca și Călin Farcaş

Un copil de 11 ani din Piatra Neamț riscă aibă aceeași soartă cu Călin Farcaș, deoarece clinica AKH din Viena a refuzat cazul lui Bogdan Horciu, care are nevoie de un dublu transplant de plămâni. Vestea.net notează că tatăl lui Bogdan, Dan Horciu a explicat în principiu despre ce este vorba, cum că România nu şi-a respectat nişte înţelegeri din convenţiile internaţioanele referitoare la operaţii de transplant şi că cei de la AKH când aud de România şi de Ministerul Sănătăţii din ţara noastră, nu vor să colaboreze.

Recent, în România a murit un tânăr, bărbat în floarea vieţii, iar cazul seamănă – până la momentul decesului – cu Bogdan.  Călin Farcaş a strâns banii,  dar a murit, ucis de birocraţia guvernanţilor.

Potrivit aceleiași surse, părinţii lui Bogdan au strâns abia vreo 3500 de euro din cei 200.000 de euro necesari dar – din fericire – Bogdan trăieşte. Încă trăieşte. Dar are mari şanse si acest copil ca şi el să fie ucis de aceeaşi impertinenţi şi incompetenţi din Ministerul Sănătăţii care care în loc să gestioneze salvarea de vieţi toacă banii publici pentru orgoliul unor sateliţi.

După prima discuţie telefonică pe care am avut-o cu tatăl lui Bogdan, la câteva zile, am stat de vorbă cu el, faţă în faţă. Vreo 45 de minute, cât a durat cursa de vreo 50 de kilometri. Ştiţi ce înseamnă să stai de vorbă cu tatăl unui copil de 11 ani pe care Statul Român îl lasă să moară? Vă spun eu că nu ştiţi!

Călin a murit! Trebuie să moară şi Bogdan?

Arsene, Soroceanu, Chitic, deputaţi şi senatori de Neamţ, şefi de Case de Asigurări de Sănătate, şefi şi şefuleţi din Ministerul Sănătăţii, cazul acesta nu e despre posibile investiţii din care ar putea rezulta lucruri bune pentru comunitate, contracte grase pentru acoliţi şi ceva şpăguţe. Nu.

Cazul lui Bogdan este (încă) despre viaţă. Încă! Sau despre moarte, dacă nu faceţi ceva real şi eficient. În timp ce voi vă certaţi pe legi pentru voi, pe dosare făcute celorlalţi, oamenii mor. Bogdan, un copil de 11 ani, e unul dintre ei…”, este mesajul jurnalistului scris pe vestea.net.

 

Pentru detalii despre această cauză – inclusiv monitorizarea sumelor donate – daţi click AICI.

Citește și...