Acasă » Trending » INCREDIBIL. Un deținut român a cerut să nu fie extrădat în Franța de teama coronavirusului: ”Acolo au decedat 21 de persoane…”

INCREDIBIL. Un deținut român a cerut să nu fie extrădat în Franța de teama coronavirusului: ”Acolo au decedat 21 de persoane…”

De: I.D. 12/03/2020 | 23:47

În 9 martie, autoritățile franceze – respectiv Tribunalul Judiciar din Paris – au emis un mandat european de arestare pe numele unui român din județul Prahova. S.F. se află încarcerat, în prezent, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni în cursul anului 2018 și până în luna noiembrie a anului 2019. Infracțiunile au fost comise pe teritoriul Franței, anchetatorii stabilind că a fost vorba despre constituirea unui grup infracțional organizat care avea ca ”obiect de activitate” furtul din camioane. Conform Codului Penal francez, astfel de infracțiuni sunt pedepsite cu 15 ani de închisoare, motiv pentru care s-a cerut extrădarea deținutului român, iar CANCAN.RO site-ul nr. 1 din România, vă prezintă informații în exclusivitate despre acest caz și despre cererea halucinantă pe care românul a adresat-o judecătorilor. (CITEȘTE ȘI: DE CE A FOST ”CONDAMNATĂ” DE FAPT OANA ZĂVORANU ÎNTR-UN PROCES ȚINUT LA SECRET)

Prahoveanul S.F. s-a născut în Ploiești, în anul 1991, este tată a trei copii și, așa cum se menționează în ”scripte”, trăiește bine-mersi din postura de liber profesionist. N-a reușit să termine decât 6 clase, însă asta contează foarte puțin sau mai deloc. Bărbatul are școala vieții și, fiindcă nu i-a plăcut munca, a ajuns la concluzia că trebuie să câștige bani prin cu totul alte metode. Ceea ce, firește, l-a adus în conflict cu legea. (VEZI ȘI: EMISIUNEA „ACCES DIRECT”, MOTIVUL UNUI PROCES. UN MEDIC DIN IAȘI A DAT ÎN JUDECATĂ ANTENA 1 PENTRU CĂ…)

Un prejudiciu de… 3,5 milioane de euro și ADN-ul buclucaș

Oamenii absolut normali merg în Franța pentru a admira Turnul Eiffel, castelele magnifice de pe Valea Loarei, muzeul Luvru și alte ”delicii” turistice. Bucătăria franceză este și ea la mare preț, vinurile sunt degustate cu plăcere crescândă și, în general, o călătorie pe meleagurile franceze rămâne o amintire de neuitat. Numai că prahoveanul S.F. s-a decis să treacă în plan secundar turismul, așa că și-a făcut un plan, alături de alți ”descurcăreți” de teapa lui și a trecut la acțiune. (NU RATA: ANDREEA BĂLAN, MESAJ TULBURĂTOR ÎN PLIN PROCES DE DIVORȚ)

În februarie 2019, Oficiul Central de Combaterea a Delincvenței Itinerante din Franța a fost sesizat în vederea unei anchete privind un grup infracțional organizat. Personajele din scenariu erau români, iar activitatea lor consta în furtul din camioane care circulă pe autostrăzile din Franța. În urma anchetei, s-a stabilit și modul de operare al românilor. În timp ce un camion se afla în mișcare, unul dintre ei reușea să se urce în remorcă, apoi ”pasa” marfa ”colegilor” aflați într-un autovehicul lipit de camionul vizat. Polițiștii francezi au spus că – pentru a-și duce la îndeplinire acțiunile infracționale – românii se foloseau de trei sau patru mașini, iar rețeta a avut un succes de proporții. În perioada mai 2018 – noiembrie 2019, grupul de români a reușit să fure mărfuri în valoare de 3,5 milioane de euro.

Numai că specialiștii au avut parte și de o șansă nesperată. Unul dintre autovehiculele folosite pentru furturi a fost abandonat de către infractori, iar ADN-ul lui S.F. a fost descoperit, astfel că identificarea prahoveanului s-a făcut rapid. (CITEȘTE ȘI: SCANDAL ÎN FAMILIA UNUI FOST MINISTRU PSD! NORA ACUZĂ CĂ…)

Mai mulți români au constituit un grup infracțional în Franța, furând din camioane

Deținutul din Prahova a încercat să îi sensibilizeze pe judecători

Prahoveanul care a ”vizitat” Franța doar cu dorința de a reuși să dea lovitură după lovitură și să scoată bani ”frumoși”, alături de alți infractori, a transmis – prin avocatul său – că solicită respingerea cererii autorităților judiciare din Franța, cu atât mai mult cu cât regiunea unde urmează să execute pedeapsa este afectată de criza coronavirusului, nu mai puțin de 1.044 de persoane fiind infectate, înregistrându-se și 21 de decese. Pledoaria avocatului lui S. F. a fost construită în jurul acestei ”chestiuni umanitare”. (VEZI AICI: SOȚUL ALINEI GORGHIU A PIERDUT PROCESUL CU ”REGELE VAGOANELOR”)

Curtea, pe de altă parte, a constatat că S.F.  se află în situația prevăzută de art. 97 alin. 1 pct. 18 din Legea nr. 302/2004 republicată, fiind urmărit pentru fapte ce dau loc la predare între statele membre ale Uniunii Europene, fără a fi supuse verificării îndeplinirii condiției dublei încriminări, nefiind incident niciunul dintre motivele obligatorii sau opționale de refuz la predare.

Deținutul din Prahova le-a cerut judecătorilor să nu fie extradat fiindcă în regiunea Parisului sunt 1.044 de persoane infectate cu coronavirus și au fost 21 de decese

”Avocatul ales (…), având cuvântul pentru persoana solicitată S. F. , solicită să se ia act că inculpatul nu este de acord să fie predat autorităților judiciare franceze motiv pentru care, în principal, solicită să fie respinsă cererea autorităților judiciare din Franța, iar în subsidiar pentru considerentele expuse de clientul său, dar și ținând faptul că, în Franța, Ministerul Sănătății a emis un ordin la data de 09 martie 2020 din care rezultă în regiunea unde urmează să execute pedeapsa persoana solicitată, respectiv în Paris au fost declarate un număr de 1.044 persoane suspectate a fi infectate cu coronavirus și 21 de persoane au decedat, aspect ce împiedică predarea acestuia și impune amânarea predării până când se va clarifica situația. Este o chestiune umanitară ce nu poate fi ignorată și care evident impune cel puțin amânarea predării persoanei solicitate”, se arată în documentele instanței. (NU RATA: MIHĂIȚĂ NEȘU A PIERDUT PROCESUL PENTRU O ”MOȘTENIRE”)

Judecătorii au hotărât extrădarea deținutului… speriat de coronavirus

Tentativa de a impresiona judecătorii a fost sortită eșecului, iar prahoveanul urmează, acum, să fie extrădat în Franța pentru a fi judecat și pentru a ispăși pedeapsa pe care o va primi. S.F. riscă până la 15 ani de închisoare, conform Codului Penal francez, pentru infracțiunile comise. Și iată cum criza coronavirusului – folosită pe post de ”scut” de către deținutul din Prahova – nu l-a putut ajuta pe acesta să scape de ”mâna lungă” a autorităților din Hexagon, iar judecătorii români nu au fost sensibilizați.

”Admite solicitarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul  Judiciar din Paris privind executarea mandatului european de arestare nr. (…) emis la data de 09.03.2020 de autoritățile judiciare din Franța prin care se solicită predarea persoanei solicitate S.F., născut la data de 28.10.1991 în municipiul Ploiești, jud. Prahova, domiciliat în municipiul Ploiești, starea civilă – căsătorit, 3 copii minori, cetățenie română, studii – 6 clase, ocupație – liber profesionist (vând/cumpăr autovehicule), religie creștin-ortodoxă, fără obligații militare, fără reședință în străinătate, cu antecedente penale în România”. (CITEȘTE ȘI: PARANGHELIE MARE ÎN CLANUL CORDUNEANU)

Coronavirusul nu te scapă de pușcărie

Curtea a mai reținut și faptul că – într-o societate democratică – instanța europeană a statuat că prevederile aplicabile într-un stat trebuie să respecte pe cât posibil valorile unei societăți democratice, în special preeminența dreptului. Dar, pe de altă parte, autoritățile judiciare naționale pot dispune restrângerea libertății de mișcare a unei persoane – cu respectarea necesității proporționalității măsurii și a scopului pentru care aceasta a fost aplicată. De asemenea, Curtea a apreciat că apărarea lui S.F. referitoare la numărul mare de cazuri de infectări cu coronavirus existente în statul francez nu impietează asupra punerii în executare a mandatului european de arestare și nu sunt de natură a amâna predarea persoanei solicitate.

”Ia act că persoana solicitată S.F., în prezent aflat în Centrul de reținere și arestare preventivă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, nu consimte să fie predată către autoritățile judiciare din Franța, în baza mandatului european de arestare nr. (…) emis la data de 09.03.2020 de autoritățile judiciare din Franța, respectiv de Parchetul de pe lângă Tribunalul  Judiciar din Paris.

În baza art.104 alin.6 din Legea 302/2004, republicată, autorizează predarea persoanei solicitate S.F. către autoritatea judiciară din Franța, pentru efectuarea urmăririi penale în legătură cu săvârșirea unui număr de 3 infracțiuni, respectiv furturi  comise în grup organizat (…)  pentru care pedeapsa maximă este de 15 ani închisoare”, se arată în decizia magistraților. (VEZI AICI: ”REGELE BARBUTULUI” DIN ROMÂNIA ÎȘI STRIGĂ DISPERAREA)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Gabriela Cristea, succes în afaceri. Mama adoptivă a vedetei rupe tăcerea: „Știu că le merge foarte bine”
Gabriela Cristea, succes în afaceri. Mama adoptivă a vedetei rupe tăcerea: „Știu că le merge...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Cu cine s-a întâlnit Oana Roman la Paris: ,,Mă urmărește pe Instagram”. Vedeta a postat mai multe fotografii inedite din vacanța din Franța
Cu cine s-a întâlnit Oana Roman la Paris: ,,Mă urmărește pe Instagram”. Vedeta a postat...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un duhovnic care “deschide cartea”
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un...
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Bill Gates pariază pe aceste locuri de muncă. Nu vor dispărea niciodată
Bill Gates pariază pe aceste locuri de muncă. Nu vor dispărea niciodată
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de ziua ei de naștere
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
Ce pensie primește Elena Merișoreanu. Suma este colosală față de majoritatea pensiilor românilor
Ce pensie primește Elena Merișoreanu. Suma este colosală față de majoritatea pensiilor românilor
Orășelul din România unde se produce un deliciu apreciat în întreaga lume. Străinii sunt înnebuniți după el
Orășelul din România unde se produce un deliciu apreciat în întreaga lume. Străinii sunt înnebuniți...
Condimentul pe care trebuie să-l pui în omletă. Are un efect fantastic asupra organismului, te menține în cea mai bună formă
Condimentul pe care trebuie să-l pui în omletă. Are un efect fantastic asupra organismului, te...