Un fost ministru, acuzat de hărţuire sexuală! Fiica unui politician aruncă bomba: ”Mâna îi alunecă…”

Publicat: 21/10/2017 | 18:48
Un fost ministru, acuzat de hărţuire sexuală! Fiica unui politician aruncă bomba: ”Mâna îi alunecă…”
Scriitoarea franceză Ariane Fornia, fiica fostului ministru din timpul lui Nicolas Sarkozy, Eric Besson, îl acuză pe fostul ministru socialist şi membru al Consiliului constituţional, Pierre Joxe, că a agresat-o sexual în primăvara lui 2010.
Într-o postare intitulată „#moiaussi: fie ca ruşinea să-şi schimbe tabăra” publicată pe blogul ei, Ariane Fornia povesteşte mai multe agresiuni sexuale a căror victimă susţine că a fost, scrie agerpres.ro.
 
„Un domn venerabil se aşază la dreapta mea (…) Reprezentaţia începe. La sfârşitul a zece minute, venerabilul domn are mâna pe coapsa mea”, a povestit ea.
 
„Mâna îi alunecă în interiorul coapsei, urcând spre zona genitală. I-am tras mâna mai ferm şi am scos un strigăt de indignare surd, cu gura închisă. Toată lumea se uită la mine. El se opreşte. Zece minute mai târziu, el reîncepe. I-am băgat unghiile în mână. Este o luptă tăcută, grotescă, chiar în incinta Operei Bastilia”, a continuat femeia.
 
Întrebat de săptămânal despre presupusa agresiune, Eric Besson a declarat: „Eram nebun de furie, absolut nebun de furie. Am vrut să merg acasă la Joxe şi să-l lovesc, dar apoi am auzit îngrijorările fiicei mele, într-o situaţie care era complicată pentru mine şi din cauza căreia ea avea de suferit. Am tăcut”.
 
Într-o declaraţie pentru AFP, Pierre Joxe, în vârstă de 82 de ani, a precizat: „Mă voi exprima mai pe larg despre acest subiect săptămâna viitoare după ce îmi voi lua timpul de a analiza toate datele acestei afaceri”.
Citește și...