Un învăţător din Botoşani este cercetat penal! Ce i-a făcut unui copil de clasa întâi

Publicat: 19/10/2018 | 17:12
Un învăţător din Botoşani este cercetat penal! Ce i-a făcut unui copil de clasa întâi

Un învăţător din Botoşani este cercetat penal. Dascălul este acuzat, nici mai mult și nici mai puțin, că a strâns de gât un elev de clasa întâi. Se discută tot mai des despre violența din colile României, numai că astfel de acte reprobabile ar trebui plasate în două coloane diferite. Asta în cazul în care cineva ar dori să întocmească o statistică ”la sînge” și nu una care să fie părtinitoare cu o tabără sau alta.

Profesorii susțin că majoritatea elevilor este cu gândurile în altă parte. Mai mult, unii elevi demonstrează o obrăznicie fățișă, profesorii nereușind să se impună în fața clasei și fiind obligați, de multe ori, să îi pedepsească fizic pe elevi. Elevii sunt, pe de altă parte, convinși că există profesori între profesori. Iar unii dintre aceștia recurg exclusiv la acte de violență. Bineînțeles, și în astfel de cazuri se impun sancțiuni urgente.

Problema violenței în școli este, însă, departe de a fi rezolvată, iar un nou caz a apărut în Botoșani.

CITEȘTE ȘI: UN ÎNVĂȚĂTOR DIN DOLJ, ACUZAT CĂ VINE BEAT LA ORE: “STĂTEA CU CAPUL PE CATEDRĂ ȘI NU PUTEA SĂ LEGE DOUĂ VORBE”

Un învăţător din Botoşani este cercetat penal. ”Este vorba despre un dosar pentru purtare abuzivă”

Un învățător din localitatea Viişoara, judeţul Botoşani, este cercetat penal pentru purtare abuzivă, fiind acuzat de părinții unui elev că l-a strâns de gât până când copilul ar fi rămas fără aer, informează corespondentul Mediafax. Învățătorul este acuzat că a strâns de gât un elev din clasa I, până când copilul ar fi rămas fără aer.

Incidentul uluitor a avut loc joi. Părinții elevului au făcut o plângere la Poliție împotriva dascălului.

“Am înregistrat o sesizare și polițiștii fac cercetări într-un dosar penal pentru purtare abuzivă”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Botoșani, Alexandra Dascălu.

A fost declanșată o anchetă și de către Inspectoratul Școlar Botoșani, bărbatul fiind acuzat că și în trecut ar fi agresat alți elevi.

CITEȘTE ȘI: CE AU DESCOPERIT PROCURORII ÎN CAZUL ÎNVĂȚĂTOAREI DIN BIHOR CARE A MURIT DUPĂ CE A MÂNCAT O CONSERVĂ DE TON

Un învăţător din Botoşani este cercetat penal. Din păcate, nu este singurul caz

Profesori violenți, profesori care abuzează sexual elevele, profesori și învățători care vin la cursuri sub influența băuturilor alcoolice. Profesoare care întrețin relații sexuale cu elevii, profesori care au limbaj incoerent sau vulgar.

Nu trebuie generalizat, astfel de cazuri sunt înregistrate și în alte țări. Numai că acest semnal de alarmă este tras mult prea des, iar lucrurile bat pasul pe loc. Anchetele există, sunt duse la finalizare, sunt date sancțiuni. Dar va fi vreodată pace în tot acest ”război” profesor-elev care se desfășoară, de ceva vreme, în România? Să sperăm că da și că astfel de cazuri reprobabile vor apărea din ce în ce mai rar.

CITEȘTE ȘI: O ÎNVĂȚĂTOARE DIN CĂLĂRAȘI, SNOPITĂ ÎN BĂTAIE DE MAMA UNOR ELEVI ÎN FAȚA CLASEI

Citește și...