Un medic i-a făcut, din greșeală, avort unei gravide. Cum a fost posibil așa ceva

Publicat: 25/09/2019 | 11:41
Un medic i-a făcut, din greșeală, avort unei gravide. Cum a fost posibil așa ceva

Cazul dramatic al unei femei care se pregătea să devină mamă a stârnit revoltă în rândul a milioane de oameni. În timpul unei vizite la spital, medicul care s-a ocupat de ea i-a făcut, din greșeal,ă avort. În prezent, atât doctorul, cât și asistenta acestuia sunt anchetați.

Un medic i-a făcut, din greșeală, avort unei gravide

Un medic din Coreea de Sud i-a făcut avort, din greșeală, unei alte paciente. Însărcinată în șase săptămâni, femeia a mers la un control de rutină la o clinică din districtul Gangseo, situat în Seul. Aici, asistenta medicală  a încurcat fișa ei cu a unei alte paciente ce era programată pentru întrerupere de sarcină, conform jurnaliștilor de la CNN.

Femeia căreia i s-a făcut avort din greșeală nu a bănuit ceea ce urma, de fapt, atunci când asistenta i-a făcut anestezia, pentru că trebuia să primească o injecție cu nutrienți, au relatat cei de la agenția de știri Yonhap. Greșeala asistentei medicale a fost că nu i-a confirmat identitatea înainte de a o anestezia. Ulterior, ginecologul i-a făcut întreruperea de sarcină. Presa de peste hotare a scris că nici acesta nu s-a asigurat că este pacienta care solicitase acest serviciu.

“Doctorul și asistenta și-au recunoscut greșeala”, a spus un polițist, potrivit CNN. Cei doi sunt acuzați de neglijență din care a rezultat rănire corporală.

În Coreea de Sud avortul nu este legal, iar cei care apelează la această procedură riscă un an de închisoare. Totuși, unei femei însărcinate i se poate face întrerupere de sarcină în cazuri excepționale, respectiv dacă suferă de boli ereditare sau sarcina este urmare a unui incest sau viol, ori dacă fetusul reprezintă o amenințare la viața mamei.

Citește și...