Un ministru i-a dat ”țeapă” lui Gâdea! Prezentatorul nu se sasă: ”Îl invit și mâine!”

Publicat: 26/05/2020 | 11:08
Un ministru i-a dat ”țeapă” lui Gâdea! Prezentatorul nu se sasă: ”Îl invit și mâine!”

Mihai Gâdea, directorul postului de televiziune Antena3 și realizator al emisiunii Sinteza zilei, a rămas fără invitat! De fapt, invitatul nu i-a mai răspuns la telefon, pe românește, i-a dat țeapă. Este vorba despre un ministru chiar în vogă în această perioadă.

CITEȘTE ȘI: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! LA EXAMENELE DIN ACEASTĂ VARĂ MEDICII VOR MERGE ÎN ŞCOLI SĂ SUPRAVEGHEZE ELEVII

Monica Anisie, ministrul Educației, a refuzat să paticipe, ca invitat, la emisiunea lui Mihai Gâdea, de pe Antena 3. Chiar realizatorul povestește cum a așteptat în zadar ca Anisie să vină. Gâdea a mai anunțat că o va invita din nou. Deși șansele se duc înspre zero.

”Reafirm invitația mea. Am invitat-o pe doamna ministru și în această seară, dar nu a venit. O invit și mâine seară. Este foarte trist și scandalos că nu avem niciun răspuns din partea dumneaei”, a fost comentariul lui Mihai Gâdea.

Subiectul emisiunii la care a fost invitată Monica Anisie, ministrul Educației, a fost următorul: examenele anulate, amânate sau la termen?

Ce spune Horațiu Moldovan despre BAC și Evaluare Națională

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a atras atenția că susținerea examenelor naționale pentru elevi este, acum, cea mai mare problemă. Cum vor susține elevii aceste probe?

Moldovan a dezvăluit că elevilor le va fi luată temperatura la intrarea în săli, iar pentru cei infectați cu virusul COVID-19 s-a găsit o soluție: vor da examenul într-o sală separată”E un fapt că a aduce copiii la examen înseamnă a creea o comunitate cu risc epidemiologic. Ca atare, anumite măsuri de prudență și în această situație devin obligatorii. Distanțarea socială, triajul epidemiologic, printre măsuri. Se va lua și tempereatura.

A impune o barieră 37,3 creează o angoasă. Actul normativ nu l-am definitivat. Suntem doar în discuție. În principiu, un copil bolnav nu poate da examen. Noțiunea de om suferind e mai complexă decât măsurarea temperaturii.

Unitățile de învățământ trebuie să aibă posibilități medicale ca acești copii subfebrili să îi consulte cineva și să vadă dacă e bolnav. Dacă e vorba de un copil bolnav nu ar trebui să dea examen. Avem în vedere orice abordare. O altă abordare e ca acești copii să dea examenul într-o altă sală, dacă starea sănătății lor le permite”, a spus Horațiu Moldovan, la Antena 3.