Un mort și 11 răniți azi-dimineață, chiar unde a fost ucis George Floyd

Publicat: 21/06/2020 | 16:17
Un mort și 11 răniți azi-dimineață, chiar unde a fost ucis George Floyd

Un om a decedat și alți 11 au fost răniți, în urma unui incident armat petrecut în această dimineață în Minneapolis. 

La primele ore ale dimineții, presa internațională anunța că un bărbat din Minneapolis a murit și 11 persoane au fost rănite. Informația a fost confirmată de poliția locală din zonă, pe Twitter, scrie Reuters. 

Răniții au ajuns la spital și starea lor este, deocamdată, stabilă. 

Nu se știe deocamdată ce s-a întâmplat

„Un bărbat adult a decedat, iar alte 11 persoane au fost rănite, dar vieţile lor nu sunt în pericol”, a scris poliția din Minneapolis.

Orașul american a fost centrul unor ample proteste împotriva rasismului și a brutalității poliției, după ce George Floyd, un bărbat afro-american, a fost ucis în timpul reținerii de către forțele de ordine. 

Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre ce s-a întâmplat azi-dimineață și cum s-a ajuns la o nouă tragedie. 

George Floyd a murit în seara zilei de 25 mai, la Minneapolis, după ce un polițist și-a ținut genunchiul pe gâtul bărbatului timp de opt minute și 46 de secunde. Când a venit ambulanța, bărbatul era deja mort, susține avocatul familiei. 

Derek Chauvin, ofițerul de poliție care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, va fi acuzat de crimă de gradul al doilea, scrie CNN. Și ceilalți trei polițiști care au participat la imobilizarea lui Floyd vor fi acuzați și de complicitate la crimă de gradul al doilea, potrivit documentelor aflate la dosar.

Foto: Pixabay