Un nevazator roman, premiat in Statele Unite! Nu o sa crezi ce poate face din fata unui calculator!

Publicat: 14/01/2015 | 00:01
Un nevazator roman, premiat in Statele Unite! Nu o sa crezi ce poate face din fata unui calculator!

Radu Vasile este unul dintre oamenii pentru care nu exista niciun obstacol! Constanteanul nu a vazut niciodata lumina zilei, insa mainile lui fac minuni cand ajung in fata unui calculator.

Un tanar din Constanta creeaza site-uri de internet desi este nevazator. Ajutat de multa imaginative, un calculator adaptat pe nevoilor sale, dar si de o fosta colega de facultate, Radu Vasile a devenit un programator exceptional care primeste comenzi pe banda rulanta.

Asta fara ca multi dintre clienit sa stie ca el desi face lucruri exceptionale, totul se intampla fara ca el sa vada rodul muncii lui. Cand s-a nascut, nu vedea deloc cu ochiul stang. Avea un rest de vedere la cel drept, care-l ajuta sa distringa culorile sis a vada de foarte aproape obiectele. Acum 7 ani a orbit de tot.

Informaticianul a fost premiat in Statele Unite

Radu a fost apreciat inclusi de americani, la scurt timp dup ace a terminat facultatea. Si-a folosit talentul in matematica si informatica in cateva proiecte si a fost premiat de americani cu distinctia „Impotriva tuturor piedicilor”, premiu acordat si unei facultati din Irak, care a dat o generatie de absolventi foarte buna, in timpul razboiului.

Informaticianul a fost premiat in Statele Unite

Si-a deschis propria firma

Informaticianul este ajutat de un laptop special care are raspunsuri vocale pentru toate comenzile pe care le primeste. Tanarul foloseste aparatul de cand a inceput sa lucreze ca IT-ist. Spune ca momentul cel mai dificil a fost în 2010, când a inceput sa lucreze pe cont propriu.

„Primul meu client pentru un site a fugit in momentul in care m-a vazut. Nu a putut sa inteleaga cum eu, nevazator, voi putea sa ii construiesc site-ul respectiv”, a povestit Radu Vasile intr-un interviu.

Informaticianul a fost premiat in Statele Unite

Acum, dupa patru ani pe cont propriu, Radu Vasile spune ca are suficienti clienti cat sa poata infiinta o mică firma si sa angajeze cativa informaticieni care sa-l ajute.

(M.A.)