Un nou cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade, în apropiere de insula grecească Zakynthos

Publicat: 02/11/2018 | 15:26
Un nou cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade, în apropiere de insula grecească Zakynthos

Un nou cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe Richter a avut loc vineri în apropiere de insula greacească Zakynthos la primele ore ale dimineții, la o săptămână de la cutremurul de 6.4 grade care a lovit insula, relatează site-ul greekreporter.com.

Seismul a avut loc la ora locală 4.33 și a fost resimțit în regiunile din sudul Greciei. Nu există date cu privire la pagube materiale sau răniți.

De remarcat exte faptul că în urma cutremurului de săptămâna trecută insula Zakynthos s-a deplasat cu cel puțin trei centiemtri către sud-vest.

Pregătirea casei pentru cutremur

– Învățați membrii familiei cum să închidă conductele principale de apa și cum să oprească electricitatea.
– Puneți etichete care să arate pozițiile de Deschis / Inchis, Pornit / Oprit la conductele de apă, gaz, întrerupatoarele principale de electricitate.
– Ancorați bine boilerele și orice alte aparate care, prin cădere sau mișcare, ar putea rupe țevi de gaz sau apă.
– Ancorați bine piesele grele de mobilier
– Nu agățați tablouri sau oglinzi grele deasupra paturilor.

Asigurați-vă casa sau apartamentul pentru eventualitatea unor distrugeri provocate de cutremur.

Pregătiți-vă un kit de urgență. Împachetați proviziile de urgenta în pungi de platic sau cutii rezistente de plastic. Plasaîi-le in locuri sigure din casă: în debara, sub o scară. Trebuie să fie ușor de transportat, să puteți să le luați cu dvs.

Pregatiți un pachet de urgență în mașină în cazul în care va trebui sa evacuați locuința și nu vă veți mai putea întoarce. Aceste provizii trebuie să fie suficiente pentru supraviețuire timp de 3 zile.