Un oficial al Fiorentinei a refăcut filmul dimineții în care s-a aflat că Davide Astori a murit: „Colegii au încercat să îl contacteze”

Publicat: 05/03/2018 | 08:40

Vestea că Davide Astori, căpitanul echipei de fotbal Fiorentina, a încetat din viață subit la 31 de ani a șocat o lumea fotbalului. Iar dispariția lui fulgerătoare a lăsat multe semne de întrebare, mai ales că el își făcea frecvent analize medicale. În cadrul unui interviu, purtătorul de cuvânt al Fiorentinei a povestit filmul dimineţiinegre pentru clubul viola. Celebrul fotbalist avea 31 de ani și, potrivit celor mai noi informații, decesul a survenit din cauza unui „stop cardio-circulator din cauze naturale”, a explicat, duminică, procurorul Republicii Udine.

Citește și: Adi Mutu, în doliu după moartea lui Davide Astori! Mesajul sfâșietor făcut public: „Toate gândurile mele…”

Inițial, jurnaliștii din Italia au titrat că fotbaliştii au mers în camera lui Davide Astori şi au spart uşa camerei în care acesta era cazat. Ulterior însă, purtătorul de cuvânt al clubului Fiorentina a făcut o declarație potrivit căreia unul dintre fizioterapeuţi a fost cel care a mers să vadă ce se întâmplă cu fundaşul central. Și asta pentru că fotbalistul era mereu primul care se prezenta la micul dejun. Odată ajuns în cameră, unul dintre fizioterapeuții Fiorentinei a făcut descoperirea care a șocat lumea sportului.

„Davide nu a sosit la micul dejun, la 9:30, aşa cum era stabilit. El, de obicei, e primul care vine la masă. Aşa că imediat, colegii au încercat să îl contacteze. L-au sunat, apoi s-a mers în camera lui”, a spus oficialul Fiorentinei, pentru presa din Italia, potrivit prosport.ro.

„Se pare că jucătorul a decedat din cauza unui stop cardio-circulator din cauze naturale”, a declarat Antonio de Nicolo, citat de cotidianul Corriere della Sera.

Procurorul a adăugat că este „straniu că un asemenea lucru s-a întâmplat fără semnale prealabile unui profesionist atent supravegheat”. În cursul zilei de ieri, trupul neînsufleţit al lui Davide Astori a fost dus la autopsie, urmând să se afle cauza morţii.

Citește și: Fiul lui Gheorghe Hagi, devastat după moartea fostului său coleg, Davide Astori: „Nu pot să cred… am sperat că nu este adevărat”

Davide Astori, căpitanul echipei de fotbal Fiorentina, a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică în camera sa de hotel din Udine, unde echipa sa urma să joace ieri, 4 martie, în Serie A. Corpul său a fost transportat la un spital pentru autopsie. Părinţii lui fotbalistului şi fratelelui au venit imediat de la Bergamo şi au mers la spitalul din Udine. Prietena jucătorului de Fiorentina a ajuns şi ea de urgenţă de la Florenţa. Sute de fani, dar și suporteri adverşi sau oameni simpli au transmis un mesaj de solidaritate într-un moment greu pentru fotbalul italian.

Citește și...