Un primar din Iaşi a luat 8 ani de puşcărie! Complicea lui, notăriţa, şi-a legat un bolovan de gât şi …

Publicat: 16/11/2017 | 14:20

Un primar din judeţul Iaşi a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare! O notăriţă, condamnată şi ea în acelaşi dosar şi care i-a fost complice, s-a sinucis.

Magistraţii de la Curtea de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv pe Mihai Sabaiduc, primarul comunei Dumeşti, la opt ani de închisoare. La aflarea sentinţei, primarul a declarat: ”Ce părere să am… Mai este o cale de revizuire. Nu ştiu, trebuie să văd până la ora 24!”

În timpul procesului, notăriţa, implicată şi ea în acelaşi dosar, s-a sinucis, pentru că nu a suportat faptul că va trebui să facă puşcărie, ea fiind condamnată tot la opt ani.

Procurorii DNA au cerut condamnarea lui Sabaiduc, după ce acesta a făcut o serie de jonglerii cu terenurile din zonă.

Mai precis, amplasamentele erau schimbate în zona drumului european 58, în scopul de a le vinde la un preţ mult mai bun. Procurorii au intrat pe fir şi au demascat întreaga operaţiune.

Prejudiciul provocat proprietarilor de drept este de peste 400.000 de euro.

Notăriţa Lidia Vieru s-a sinucis, după ce a aflat că este condamnată la opt ani. Ea şi-a prins un bolovan de gât, s-a legat la picioare şi la mâni şi a spus adio vieţii. A lăsat şi un bilet în care explica motivul pentru care a făcut gestul capital, scrie bzi.ro.

Citește și...