Un român fost membru în Legiunea Străină a fost arestat în Franța. Este acuzat de omor

Publicat: 01/06/2020 | 08:33
Un român fost membru în Legiunea Străină a fost arestat în Franța. Este acuzat de omor

Românul suspect de omor, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de Poliția judiciară franceză, a fost arestat pe 27 mai. Fostul membru al Legiunii Străine era căutat de oamenii legii în România.

CITEȘTE ȘI: ȘI-A ÎNJUNGHIAT MORTAL IUBITA, APOI A POSTAT MESAJUL PE TWITTER! CRIMINALUL, UN CUNOSCUT BOXER

Acesta este, de alfel, și motivul pentru care a părăsit țara, refugiindu-se în Franța. Se stabilise într-o zonă rurală, Seine-et-Marne. A fost descoperit, iar pentru arestarea lui au fost mobilizate Brigăzile de cercetare şi intervenţie din Creil şi Lille.

Bărbatul are 46 de ani și era căutat de oamenii legii din România pentru că era suspectat de omucidere cu armă de foc, comisă pe 9 martie în Bacău. Era cunoscut şi de serviciile de poliţie române pentru ameninţări şi extorcări de fonduri prin violenţă.

La percheziţia făcută imediat după arestare, poliţia a confiscat peste 30.000 de euro, trei telefoane mobile şi o armă de calibru de 9 mm, similară celei utilizate în cazul crimei de pe 9 martie, din Bacău.

Crima din Bacău. Fostul membru al Legiunii Străine, arestat în Franța

Bărbatul de 46 de ani arestat în Franța ar fi cel care l-a ucis cu patru focuri de pistol pe Iulian Oancea, pe 9 martie, în Bacău. O femeie a sunat atunci la 112 și a spus că a auzit focuri de armă. Oancea avea să moară la scurt timp, din cauza rănilor grave.

Iulian Oancea a fost împușcat mortal pe 9 martie

Iulian Oancea avea 22 de ani, iar despre el se știa că a fost condamnat pentru infracţiuni informatice. Nu se cunoaște, până acum, motivul pe care fostul legionar l-a ucis.

Citește și...