Un șofer român de TIR a fost amendat cu 60.000 de euro în Danemarca! Motivul uluitor

Autor: Angie Voicu
Publicat: 16/05/2018 | 12:55

Un şofer român de TIR a fost amendat cu 60.000 de euro, în Danemarca. Bărbatul a comis aceeaşi infracţiune de două ori, două zile la rând. El a fost prins încălcând legea, cu două camioane diferite. Motivul poate păre uluitor pentru mulți, mai ales că în România nu există o astfel de lege. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

Polițiștii danezi nu au făcut publică identitatea bărbatului. Întâmplarea a avut loc la începutul lunii mai. Mai întâi, românul, la volanul unio camion înregistrat în România, a fost oprit la un control de rutină în Vojens. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunarOamenii legii au descoperit că tahograful nu înregistra corespunzător timpii de odihnă și de condus. Cum diferenţele erau foarte mari, românul a primit o amendă de 349.000 de coroane daneze, 47.000 de euro. Camionul a fost de asemenea imobilizat, iar carnetul suspendat temporar, potrivit observator.tv.

A doua zi, o altă echipă de poliţişti a avut surpriza să îl descopere pe român la volanul altui camion înmatriculat în ţară, la Padborg, la 50 de kilometri de locul unde fusese amendat cu o zi mai devreme. Şi de această dată oamenii legii au descoperit probleme la tahograf. L-au amendat 100.000 de coroane daneze, 13.000 de euro. De asemenea, polițiștii i-au confiscat şi al doilea camion şi va fi trimis în jduecată pentru anularea permisului.

În Danemarca, legile privind încălcarea oreleor de odihnă şi condus pentru şoferii de camion sunt extrem de dure, considerându-se că un şofer care iese pe şosea obosit şi încălcând regulile de odihnă pune în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

 

Citește și...